ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.: Η «στροφή στην καθημερινότητα» και τα «γαλάζια μέτωπα»

Ν.Δ.: Η «στροφή στην καθημερινότητα» και τα «γαλάζια μέτωπα»
Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς, να αποφεύγει τις επικοινωνιακές κορώνες και τις ρητορικές εξάρσεις

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς, να αποφεύγει τις επικοινωνιακές κορώνες και τις ρητορικές εξάρσεις στα θέματα της Οικονομίας, την ώρα που οι συζητήσεις και η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και η 6η δόση κυριολεκτικά στον αέρα και να περιορίζεται στην επισήμανση πως η κυβερνητική πολιτική –όπως εγκαίρως είχε προειδοποιήσει- έχει αποτύχει, ωστόσο δεν επιλέγει τον δρόμο της αφάνειας.

Η Συγγρού θεωρεί πως ο αρχηγός της είναι το «γερό της χαρτί» και για αυτό επιλέγει αν βγαίνει ο ίδιος μπροστά, βάζοντας;

Στοπ τραπέζι και ζητήματα της καθημερινότητας. Για αυτό χθες , ζήτησε ο ίδιος, προσωπικά απαντήσεις από την κυβέρνηση για την έξαρση της εγκληματικότητας με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σημειώνοντας ότι το φαινόμενο το τελευταίο διάστημα έχει λάβει "εκρηκτικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις", αφού "μπαράζ ληστειών σημειώνονται διαρκώς και, το χειρότερο, η ανθρώπινη ζωή χάνεται για λίγα ευρώ".

Η στροφή το σε θέματα της καθημερινότητας, δε σημαίνει ωστόσο σε καμία περίπτωση πως προτίθεται να περιοριστεί σε αυτά, αφήνοντας στην άκρη το ζέον ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Πιο σκληρή η «ΔΑΚΕ» από την…Τρόικα
Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να εισέπραξε ένα «καταρχήν όχι», από τους εκπροσώπους των δανειστών για το «γαλάζιο», σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία για το 2011, ωστόσο ακόμη και οι πιστωτές -σύμφωνα με τη Συγγρού-, φαίνεται πως άφησαν κάποια χαραμάδα συνεννόησης για το μέλλον, αφού έδωσαν την αίσθηση πως «δεν έχουν κατασταλάξει για το 2012».

Την ίδια ώρα δε φαίνεται να έχει την ίδια διάθεση η ΔΑΚΕ. «Τι θα πει εργασιακή εφεδρεία;

Πότε εισήχθη αυτός ο όρος στην εργασιακή αγορά;», διερωτήθηκε ο πρόεδρός της Νίκος Κιουτσούκης, σε χθεσινή εκδήλωση στην αίθουσα του κήπου της Ρηγίλλης, προσθέτοντας πως «οι εργαζόμενοι είναι εδώ και τιμούν την υπογραφή τους.
Οι μόνοι που δεν την τιμούν σε αυτήν τη χώρα είναι οι πολιτικοί και κυρίως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Η παρέμβαση Βαρβιτσιώτη
Απαξιωτικά επέλεξε να μιλήσει για την αντιπολίτευση, εμμέσως και για τη ΝΔ, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Ερωτηθείς, από την κρατική ραδιοφωνία, γιατί αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις, το έμπειρο στέλεχος απήντησε πως «Ο κόσμος έχει τόσο πολύ ζαλιστεί, ώστε τι να ακούσει παραπάνω;

Κανείς δεν τις ακούει αυτές τις φωνές. Λυπούμαι που το λέω. Ούτε η κυβέρνηση. Ούτε η αντιπολίτευση. Ούτε ο κόσμος. Έχει βαρεθεί να ακούει φωνές... ».