ΤΩΡΑ: Έκτακτο διάγγελμα Τσίπρα

ΤΩΡΑ: Έκτακτο διάγγελμα Τσίπρα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα λεπτά πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό, αναφερόμενος στις καταστροφές και στους πληγέντες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου διαπιστώθηκε η κρισιμότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης. Συμφωνήθηκε επίσης οι επιχειρήσεις διάσωσης να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συμμετάσχουν στην αποκατάσταση των ζημιών και στην ανακούφιση των πληγέντων.

Επίσης, έχει δοθεί η εντολή στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των καιρικών φαινομένων, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ακόμα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να ανοίξουν θέρετρα του στρατού και ξενοδοχεία, ώστε να μπορέσουν να μείνουν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.