ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tα «Νέα» απαντούν στο Μαξίμου: «Θράσος και ψεύδος για τους πλειστηριασμούς»

Tα «Νέα» απαντούν στο Μαξίμου: «Θράσος και ψεύδος για τους πλειστηριασμούς»

Τα Νέα | Μέγαρο Μαξίμου: Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση στην ηλεκτρονική τους έκδοση το απόγευμα της Παρασκευής (01/12/2017), «Τα Νέα» απαντούν στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με το οποίο έκανε λόγο για «στημένο δημοσίευμα», κατονομάζοντας απευθείας την εφημερίδα.

Ο διευθυντής της εφημερίδας, Παναγιώτης Λάμψιας, στη γραπτή ανακοίνωσή του, καταφέρεται εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «θράσος, άρνηση της πραγματικότητας και απροκάλυπτη καταφυγή στο ψεύδος».

Αυτούσια η ανακοίνωση της εφημερίδας αναφέρει τα εξής:

«Δεν απορούμε με το ύφος της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου – δυστυχώς για τον τόπο μας αυτό είναι το ήθος της σημερινής εξουσίας και έχει καταγραφεί πολλάκις. Δεν παύει όμως να εκπλήσσει το θράσος, η ανενδοίαστη άρνηση της πραγματικότητας, η απροκάλυπτη καταφυγή στο ψεύδος.

Η ανακοίνωση με την οποία το Γραφείο του Πρωθυπουργού διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας μας βρίθει θράσους και ψεμάτων. Γιατί η αλήθεια, όπως μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει κανείς, είναι ότι τα έγγραφα των πλειστηριασμών που κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιεύουμε στο σημερινό μας φύλλο αφορούν πράγματι χρέη ιδιωτών προς τράπεζες και όχι χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες όπως ισχυρίζεται σήμερα το Μαξίμου.

Για ευνόητους λόγους η εφημερίδα μας είχε καλύψει τόσο τα ονόματα των ιδιοκτητών όσο και των τραπεζών – είναι εξάλλου το τελευταίο που έχει σημασία. Εχει όμως σημασία η αλήθεια. Στα έγγραφα που δημοσιεύουμε και πάλι, φαίνεται καθαρά ποιος βγάζει τα ακίνητα, λαϊκές κατοικίες που υποτίθεται ότι προστατεύει η κυβέρνηση, σε πλειστηριασμό.

Δεν μπορούμε ως εκ τούτου παρά να συμφωνήσουμε με το Μέγαρο Μαξίμου πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει εξάλλου ιδία πείρα, τα ψεύδη της έχουν όλα τους κοντά ποδάρια, αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο. Και καθώς τα ψέματα δεν τελειώνουν, ασφαλώς από την πλευρά της δημοσιογραφικής έρευνας θα υπάρξει και συνέχεια…

Παναγιώτης Λάμψιας
Διευθυντής της εφημερίδας
ΤΑ ΝΕΑ»

Διαβάστε εδώ αναλυτικότερα την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου