ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Θα έχουμε σύντομα λύση για το χρέος

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Θα έχουμε σύντομα λύση για το χρέος

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος πολύ σύντομα και πριν το τέλος του προγράμματος εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο CNBC.

«Νομίζουμε πως θα επιτύχουμε ένα πολύ πολύ καλό αποτέλεσμα, πολύ σύντομα», δήλωσε στο CNBC και πρόσθεσε ότι θα υπάρχει συμφωνία πριν το τέλος του προγράμματος.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, προκειμένου να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα, νομίζω πως αυτό είναι προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσουμε να το κάνουμε».

«Η Ευρώπη, τους τελευταίους μήνες, έχει αποσταθεροποιηθεί αρκετά, όχι μόνο λόγω του Brexit αλλά και διότι η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση και αυτό φυσικά αποτελεί πηγή ανησυχίας», είπε, σημειώνοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται μια γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει να προοδεύει σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διάσωση.

H ελληνική κυβέρνηση πιστεύει πως μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές για το χρέος βρίσκεται προ των πυλών, ανοίγοντας δυνητικά τον δρόμο ώστε η ελληνική οικονομία να σταθεί επιτέλους στα πόδια της, σύμφωνα με το CNBC.

Επισημαίνει ακόμη τις δηλώσεις που έκανε στο CNBC ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αναγνωρίσει πως κάτι πρέπει να γίνει με το ελληνικό χρέος.

«Ακόμα και ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε να εννοηθεί πως, στην πραγματικότητα, η Ελλαδα έχει κάνει αυτά που έπρεπε και περισσότερα, και ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ελληνικό χρέος», σχολίασε ο κ. Παπαδημητρίου.

Aν και οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις για το πώς θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, ο κ. Τζανακόπουλος πιστεύει πως έχει βρεθεί ο «αλγόριθμος», τονίζει το δημοσίευμα:

«Έχουμε αυτό το όριο του 15%, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσουν οι μικτές χρηματοδοτικές μας ανάγκες άρα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που χρειάζεται να λάβουμε πρέπει να είναι τέτοια που να μη χρειαζόμαστε πάνω από το 15% του ΑΕΠ μας προκειμένου να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας. Νομίζω πως έχουμε έναν "κλειδωμένο" αλγόριθμο εκεί», είπε.