ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Ερντογάν - Λοβέρδος: Ελπίζουμε η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας

Επίσκεψη Ερντογάν - Λοβέρδος: Ελπίζουμε η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας

Τον έντονο προβληματισμό του για τις αναφορές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνθήκη της Λωζάνης εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η ΔΗΣΥ υπογράμμισε με ανακοινώσεις της ότι η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να έχει εξασφαλίσει πως η επίσκεψη Ερντογάν θα είναι συμφέρουσα και για τις δύο χώρες. Πέραν του οφέλους που σκοπεύει να έχει ο ίδιος ο Ερντογάν, που είναι η επανάκτηση διεθνούς και ευρωπαϊκού κύρους, πρέπει η χώρα μας να αντλήσει τα οφέλη που δικαιούται στα μεγάλα θέματα της παραβίασης των συνόρων και της τήρησης των διεθνών συμφωνιών, του Κυπριακού, του μεταναστευτικού και της αδικαιολόγητης παρέμβασης της Τουρκίας στην Θράκη. Η επίσκεψη Ερντογάν να συμβάλει στη βελτίωση κι όχι να οδηγήσει στην επιδείνωση των σχέσεών μας με την Τουρκία», ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «η συνέντευξη Ερντογάν στον κ. Παπαχελά και στον Σκάι δημιουργεί έντονο προβληματισμό. Οι αναθεωρητικές του βλέψεις για την Λωζάνη και οι τουρκικές διεκδικήσεις υπογραμμίστηκαν από τον Τούρκο Πρόεδρο και δεν αμβλύνθηκαν».

«Ελπίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση ξέρει τι κάνει και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Η συνέντευξη Ερντογάν όμως δεν είναι καλός οιωνός. Κι ακόμη ο Τούρκος Πρόεδρος δεν παρέλειψε να θυμίσει τις εξευτελιστικές υποσχέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού για την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Ερντογάν έθεσε θέμα επικαιροποίησης της συνθήκης της Λωζάνης, ενώ επανέλαβε εκ νέου το αίτημα για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι κατά την Άγκυρα εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2015.

Σχετικές ειδήσεις