Στην Αθήνα ο Ερντογάν: Όλα όσα θα συζητήσει με Παυλόπουλο και Τσίπρα

Newsroom Newsroom

Στην Αθήνα ο Ερντογάν: Όλα όσα θα συζητήσει με Παυλόπουλο και Τσίπρα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Επίσκεψη Ερντογάν | Ειδήσεις: Δεκτός με όλες τις τιμές, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο υποδοχής για όλους τους αρχηγούς κρατών, έγινε την Τετάρτη (07/12/2017) στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Στις 10:40 το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στις 10:56 ο κ. Ερντογάν εμφανίστηκε στην πόρτα του αερπολάνου, κρατώντας από το χέρι τη σύζυγό του, Εμινέ.

Κατά την υποδοχή του Τούρκου προέδρου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, παρατήρησε ότι η γραβάτα του κ.Ερντογάν ήταν στα χρώματα της γαλανόλευκης, ενώ, αντίστοιχα ο ίδιος ο υπουργός είχε επιλέξει μια σε βαθύ κόκκινο χρώμα. Και οι δύο χαμογέλασαν και ο κ.Κοτζιάς σχολίασε λέγοντας: «Καλή διπλωματία».

Εν συνεχεία, ο κ. Ερντογάν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο τον μετέφερε στο Σύνταγμα. Εκεί λίγο μετά τις 11:30, με όλες τις δέουσες τιμές, συνοδεία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και υπό τους ήχους των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Τουρκίας που παιάνιζε η μουσική μπάντα του Στρατού Ξηράς, ο ύπατος πολιτειακός άρχοντας της γείτονος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τσίπρα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Κατά την άφιξη του Τούρκου προέδρου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον κ. Ερντογάν, λέγοντάς του τα εξής: «Κύριε πρόεδρε, καλώς ήρθατε στην Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερη τιμή που έρχεται πρόεδρος της γειτονικής χώρας έπειτα από 65 χρόνια και καταθέτει στεφάνι εδώ στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Είναι μια συνάντηση ιδιαίτερης σημασίας, έχουμε πολλά να συζητήσουμε».

Αμέσως μετά ο Τούρκος πρόεδρος και η συνοδεία του μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ήταν προγραμματισμένη η υποδοχή του από τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο.

Προάγγελος ραγδαίων εξελίξεων η επίσκεψη Ερντογάν

Σε κάθε περίπτωση, μείζονος σημασίας για τις εξελίξεις σε πολιτικό, οικονομικό αλλά και διπλωματικό επίπεδο χαρακτηρίζεται η ιστορική διήμερη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα την Πέμπτη (07/12/2017). Και αναφέρεται ως τέτοια, επειδή είναι η πρώτη φορά έπειτα από 65 χρόνια που ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της γείτονος επισκέπτεται τη χώρα μας και η δεύτερη για τον ίδιο τον Ερντογάν, ύστερα από το 2004, όταν ο ίδιος είχε αφιχθεί υπό την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

Πολύ ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που θα απασχολήσουν τον κ. Ερντογάν κατά τις συναντήσεις του τόσο με τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είναι το Αιγαίο και ειδικότερα το ζήτημα των παραβιάσεων, το προσφυγικό – μεταναστευτικό, οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, οι μεταφορές και η ενέργεια.

Προκλητικές δηλώσεις στο «παρά ένα» της επίσκεψης στην Αθήνα

Φαίνεται, πάντως, πως ο κ. Ερντογάν ήρθε στη χώρα μας με εξαιρετικά άγριες διαθέσεις: Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «σουλτάνος» μιλώντας σε Τούρκος δημοσιογράφους το πρωί της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη επιχείρησε να φανατίσει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Πάμε να δούμε τους Τούρκους αδελφούς μας στη Θράκη», είπε ο Ερντογάν λίγο πριν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Άγκυρας για την Αθήνα.

Ο ίδιος, εξάλλου, δημοσιοποίησε χθες 06/12/2017 τις «επιθετικές» διαθέσεις του, με συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, γεγονός που προκάλεσε δυσφορία στην ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο κ. Ερντογάν, είχε φροντίσει, λίγες ώρες, προτού αναχωρήσει για την Αθήνα, να δείξει τις προθέσεις του ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την αναθεώρηση της Συνθήκης, ενώ, παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, είπε: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών λίγο μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2015, μου είχε πει ότι σε 15 με 20 ημέρες θα είχαν εκδοθεί στην Τουρκία από την Ελλάδα».

«Η Συνθήκη της Λωζάνης, που μεταξύ άλλων ορίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας σε νησιά στο ανατολικό Αιγαίο, χρειάζεται επικαιροποίηση», δήλωσε. «Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν δυναμιτίζοντας τις συνομιλίες.

Αν και δεν εξήγησε ακριβώς τι αλλαγές επιδιώκει, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι οι αποστάσεις ανάμεσα σε ορισμένα νησιά είναι «προβληματικές», προσθέτοντας μάλιστα ότι οι διαφορές που αφορούν τα χωρικά ύδατα των δύο κρατών, τον εναέριο χώρο και την υφαλοκρηπίδα μπορούν να επιλυθούν «εύκολα».

«Δεν πρέπει να είμαστε υπεραισιόδοξοι», είπε, «αλλά μπορούμε να έχουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις».

«Η επικαιροποίηση θα μπορούσε να είναι αμοιβαία επωφελής», υποστήριξε ο Ερντογάν και πρόσθεσε πως υπάρχουν ορισμένοι που δεν αντιλαμβάνονται επακριβώς τι συμβαίνει. «Εκείνοι δεν έχουν μεγάλη γνώση για το τι ισχύει στη Συνθήκη της Λωζάνης αμέσως με κατηγορούν και προσπαθούν να βρουν νέες ερμηνείες πίσω από τις δηλώσεις μου, όμως δεν υπάρχει τίποτα πίσω από αυτές τις δηλώσεις. Η ασφάλεια και η φιλία μεταξύ των χωρών μας μπορούν να κάνουν περισσότερα για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη φιλία μας. Η συζήτηση για τα νησιά και για άλλα θέμα, συνεχίζεται και μόνο από μια εξέλιξη, τα πράγματα περιπλέκονται. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπερβούμε σε μία μεγάλη θάλασσα όπως το Αιγαίο. Τα ταξίδια των εμπορικών και τουριστικών πλοίων θα πρέπει να γίνονται ανενόχλητα και θα πρέπει να υπερβούμε τις όποιες περιπλοκές. Για τον λόγο αυτό φέρνω το θέμα στην επικαιρότητα».

«Μου υποσχέθηκαν έκδοση των πραξικοπηματιών»

Αναφερόμενος στο ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών, των οποίων την έκδοση ζητεί η Άγκυρα, ο κ. Ερντογάν επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών λίγο μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2015, «μου είχε πει ότι σε 15 με 20 ημέρες θα είχαν εκδοθεί στην Τουρκία από την Ελλάδα».

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι «αν ένα τέτοιο γεγονός είχε διαπραχθεί εναντίον της Ελλάδας, εμείς θα ήμασταν πολύ προσεκτικοί».

Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του απέναντι στην ελληνική Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι «διαταράσσεται ο σεβασμός μας για το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα».

«Πέραν αυτού, οι στρατιωτικές σχέσεις, οι εμπορικές σχέσεις και οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δυο κρατών θα συνεχίσουν να ενδυναμώνουν με πολύ αποφασιστικό και θετικό τρόπο», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Διαβάστε εδώ τι δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Η αντίδραση της κυβέρνησης

TSIPRAS

Τη δυσφορία της κυβέρνησης προκάλεσε η συνέντευξη του Τούρκου προέδρου με την οποία θέτει ευθέως ζήτημα «αναπροσαρμογής» της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανακοίνωσή στο Facebook το βράδυ της Τετάρτης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό της Αθήνας για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τζανακόπουλου:

«Η σημερινή συνέντευξη του κ. Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα.

Η Ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψη του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες όχι να υψωθούν τείχη.

Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών.

Οι αναφορές περί αναθεώρησης της δε συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή.»

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν πως μέσα σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή και την Ευρώπη, η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα – η πρώτη Προέδρου της γείτονος εδώ και δεκαετίες- καθίσταται εξαιρετικά σημαντική. Ειδικότερα, δεδομένης της κατάστασης των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναβαθμιστεί ο διμερής δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία για την αντιμετώπιση κρισεων, τη μείωση της έντασης και τη διαχείριση περιφερειακών προκλησεων.

Για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε στερεά θεμέλια απαραίτητος είναι ο σεβασμός από την Τουρκία στο διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη της Λωζάνης. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα τεθεί από την ελληνική πλευρά το ζήτημα του τερματισμού της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και η ανάγκη αναζωογόνησης τους διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο και των διερευνητικών επαφών για την υφαλοκρηπίδα.

Παράλληλα, θα επιδιωχθεί ένα θετικό μήνυμα για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό για δίκαιη και βιώσιμη λύση, με εγκαιρη προετοιμασία μεταξύ όλων των πλευρών.

Κατά τις ίδιες πηγές, πάντα, η ατζέντα περιλαμβάνει τη συνεργασία των δύο χωρών για τη αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και του διμερούς πρωτοκόλλου επανεισδοχής, αλλά και την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων (ενέργεια, τουρισμός, επενδύσεις, εμπόριο) και των μεταφορών (ακτοπλοϊκή και σιδηροδρομική διασύνδεση).

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα θα εκφράσει και τη στήριξή της στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, τονίζοντας την αξία που έχει για την περιοχή αλλα και τη δημοκρατία στη γείτονα.

Επιπλέον, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκατέρωθεν τοποθετήσεις για το ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, την έκδοση των οποίων ζητεί με επιμονή η Άγκυρα, γεγονός που προκαλεί σημαντική τριβή στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Δείτε εδώ LIVE την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στη χώρα μας

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα

Τι επιδιώκει η Αθήνα

Από την πλευρά της, η Αθήνα προσδίδει μεγάλη σημασία στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου και ειδικότερα προσδοκά από αυτή την επίσκεψη μια ουσιαστική αναβάθμιση ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα, σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Στην οπτική αυτή αναφέρθηκε, εξάλλου, και ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του την Τετάρτη (05/12/2017) στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu». Ο πρωθυπουργός υπερτόνισε, μάλιστα, την πάγια θέση της Ελλάδας, ότι «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να διαπνέονται από τον αμοιβαίο σεβασμό τόσο προς το Διεθνές Δίκαιο όσο και απέναντι στη Συνθήκη της Λωζάννης».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο τουρκικό πρακτορείο «Anadolu»

Σε αυτή τη γραμμή αναμένεται να κινηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όπως, άλλωστε, σας είχε ενημερώσει, με αποκλειστικές πληροφορίες του, το Newsbomb.gr. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται, άλλωστε, και η πρόσφατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύσει και να δεσμεύει όλους όσοι την υπέγραψαν».

Σε τι προσβλέπει η Άγκυρα

Την ίδια στιγμή, πάντως, και τουρκική πλευρά επιχειρεί να καρπωθεί για δικό της όφελος το ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα και σίγουρα δεν μπορεί να θεωρείται τυχαία η χρονική συγκυρία, κατά την οποία επελέγη αυτό να πραγματοποιηθεί.

Μιλώντας την Τετάρτη (06/12/2017) στον ραδιοσταθμό «Real FM» και το Νίκο Χατζηνικολάου, ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννη Μάζης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι κ. Ερντογάν «επέλεξε να αυτοπροσκληθεί στην Ελλάδα για να δείξει ότι είναι αναγνωρισμένος από τον έτερο σύμμαχό του στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ότι δεν έχει απομονωθεί πλήρως».

Είναι, άλλωστε, γνωστό, πως τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο και δη μετά την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκίας στις 15 Ιουλίου 2016, αλλά και την επανεκλογή του Ερντογάν στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας του και μάλιστα με υπερεξουσίες, οι σχέσεις της Άγκυρας τόσο με την Ουάσινγκτον όσο και με την κεντρική διοίκηση του ΝΑΤΟ δεν βρίσκονται στο καλύτερό τους σημείο.

«Αυτή είναι η κίνηση», επισήμανε επίσης ο κ Μάζης και συμπλήρωσε: «Εμείς τι αναμένουμε; Λειτουργούμε σε δύο επίπεδα κατά την εκτίμηση μου. Το πρώτο είναι διερευνητικά για λογαριασμό των ΗΠΑ για να δούμε τις προθέσεις του Ερντογάν στα διάφορα μέτωπα που έχει ανοίξει. Το δεύτερο είναι ότι ο Ερντογάν και η ελληνική πλευρά θα συζητήσουν για το μεταναστευτικό. Το μεταναστευτικό αφορά τους Ευρωπαίους άμεσα».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν συμφωνήσει από κοινού Αθήνα και Άγκυρα, στις 10:30 το πρωί το προεδρικό αεροσκάφος, που μεταφέρει τον κ. Ερντογάν στη χώρα μας, αναμένεται να αφιχθεί στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Στη συνέχεια, η προεδρική αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος, όπου ο Τούρκος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Πρώτη συνάντηση θα είναι αυτή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εν συνεχεία, στις 13:00, είναι προγραμματισμένο το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το απόγευμα της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 19:30 ο κ. Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή (08/12/2017), ο κ. Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για προγραμματισμένη επίσκεψη στην Κομοτηνή, όπου αναμένεται να συμμετάσχει σε προσκύνημα και αμέσως μετά σε ένα ιδιωτικό γεύμα.

«Αστακός» η Αθήνα – Ο μικρός στρατός του Ερντογάν

Την ίδια στιγμή, αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που τίθενται σε εφαρμογή στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ήδη από την Τετάρτη (06/12/2017) η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, βάσει της οποίας απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, «για λόγους δημόσιας ασφάλειας».

Ειδικότερα, οι απαγορεύσεις ισχύουν από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (07/12/2017) έως τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (08/12/2017), οπότε και ο Τούρκος πρόεδρος θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί και η πολυπληθής «φρουρά» του Τούρκου προέδρου. Συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν θα συνοδεύεται από 250 άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας και «επίλεκτους» της εμπιστοσύνης του, που θα δημιουργήσουν ένα τείχος ασφαλείας γύρω του.

Παράλληλα, η Άγκυρα είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει «σχέδια πτήσεων» που θα μπερδέψουν ενδεχομένως εχθρούς του Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι θα έχουν ως στόχο το αεροπλάνο του.

Ανάλογα σενάρια «μιλούν» για πτήσεις «ιδίων αεροσκαφών» πάνω από το Αιγαίο, ώστε να μην γνωρίζει κανείς σε ποιο αεροπλάνο θα βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, προκειμένου να μην αναβιώσουν μνήμες του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 σε βάρος του.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Παράλληλα, κλειστός θα παραμείνει την Πέμπτη (07/12/2017) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο σταθμός «Σύνταγμα» του μετρό, λόγω της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ύστερα από απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, λόγω της διήμερης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ή θα υπάρξουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης σταδιακά και ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως τη λήξη της επίσκεψης την Παρασκευή.

Ειδικότερα, για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α' θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Δείτε εδώ LIVE την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στη χώρα μας

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα

Στην Αθήνα ο Ερντογάν: Όλα όσα θα συζητήσει με Παυλόπουλο και Τσίπρα
01
Στην Αθήνα ο Ερντογάν: Όλα όσα θα συζητήσει με Παυλόπουλο και Τσίπρα


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved