Επίτιμος δημότης Καλύμνου θα ανακηρυχθεί ο Αλέξης Τσίπρας

Επίτιμος δημότης Καλύμνου θα ανακηρυχθεί ο Αλέξης Τσίπρας

Σε επίτιμο δημότη Καλύμνου αναμένεται να ανακηρυχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο νησί για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Την απόφαση για την ανακήρυξη ως επίτιμου δημότη πήρε το βράδυ της Πέμπτης (4/1) το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου σε έκτακτη συνεδρίαση του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο- Αναγνωστήριο του Δήμου.

Στη Κάλυμνο πρόκειται επίσης να μεταβούν αύριο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Κάλυμνο κατά την ημέρα των Θεοφανείων:

-10.00 πμ άφιξη στο Αεροδρόμιο Καλύμνου του Πρωθυπουργού και των Υπουργών που το συνοδεύουν, με στρατιωτικό ελικόπτερο. Υποδοχή από το Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή

-10.30 πμ Προσέλευση Πρωθυπουργού στον Μητροπολιτικό Ι.Ν Σωτήρος Χριστού όπου θα παρακολουθήσει την «Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων»

-11.00 πμ μετάβαση στον χώρο Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των Υδάτων .

-11.30 πμ Μετάβαση στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου-Αναγνωστηρίου. Χαιρετισμός από Δήμαρχο –Τελετής ανακήρυξης του Πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη Δήμου Καλυμνίων– Ομιλία Πρωθυπουργού.

-Θα ακολουθήσει η παράθεση από το Δήμο, επίσημου γεύματος στο εστιατόριο «Μπακαλόγατος» στις Πατήθριες.

-Από το Δήμο Καλυμνίων έχει ζητηθεί μετά την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο και μέχρι να ξεκινήσει το γεύμα ,να υπάρξει χρόνος προκειμένου να υπάρξει συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρωθυπουργό στο Δημοτικό Μέγαρο, για να τεθούν σημαντικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί. Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έχουν ζητήσει και εκπρόσωποι Φορέων του νησιού

Μετά την ενημέρωση για το πρόγραμμα, αποφασίστηκε η ανακήρυξη του Πρωθυπουργού σε επίτιμο Δημότη Καλύμνου ,ενώ εγκρίθηκε και η σκοπιμότητα τυχόν δαπανών που θα πραγματοποιηθούν για την φιλοξενία του Πρωθυπουργού και του Κυβερνητικού Κλιμακίου.