ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Καταρρίπτονται οι μύθοι που χτίστηκαν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ: Καταρρίπτονται οι μύθοι που χτίστηκαν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Η έκθεση καταρρίπτει όλους τους μύθους που χτίστηκαν τη “μνημονιακή” περίοδο από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ σχετικά με τον οικονομικό εκτροχιασμό της χώρας και τους πραγματικούς υπαίτιους» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής που αφορά εσωτερική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, της 6ης Οκτωβρίου 2009, για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου εκείνου του έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Οι πρωταγωνιστές του εκτροχιασμού, σε ανοικτή συνεργασία σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπερασπιζόμενοι από κοινού την ίδια αφήγηση για την κρίση, επιχειρούν συστηματικά την τελευταία οκταετία να μεταθέσουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του 2009».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων: «Αυτά παρέδιδε εν κρυπτώ η κυβέρνηση Καραμανλή και ψευδόμενη στο εξωτερικό ως προς την πραγματική κατάσταση της οικονομίας απαξιώνοντας την αξιοπιστία της χώρας».

Και καταλήγει: «Η Έκθεση αυτή μας δίνει την ευκαιρία να επαναφέρουμε την πρόταση μας για την συγκρότηση μιας Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει πως η χώρα έφτασε στα όρια της κατάρρευσης, γιατί δεν λειτούργησαν οι μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί απέτυχαν οι αγορές να διαβλέψουν έγκαιρα τους κινδύνους του υπερδανεισμού. Έτσι, θα μας δοθεί η ευκαιρία να θωρακίσουμε θεσμικά τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις