Κατά του υπερβολικού «κουρέματος» η ΝΔ

Newsbomb

Κατά του υπερβολικού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του Σκάι.

Ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι ευελπιστεί πως η χώρα μας δεν θα χρεοκοπήσει, προσθέτοντας όμως ότι εξελίξεις όπως υπερβολικό κούρεμα καλό θα ήταν να αποφευχθούν.

«Η βιωσιμότητα ενός χρέους δεν εξαρτάται μόνο από το μέγεθός του» διευκρίνισε, ενώ κατηγόρησε κυβέρνηση και τρόικα ότι εκτόξευσαν το χρέος από το 115% του ΑΕΠ το 2009 στο 146% του ΑΕΠ με το Μεσοπρόθεσμο.

«Το θέμα είναι αν θα γίνουμε καλά, ή αν θα ακρωτηριαστούμε και θα πεθάνουμε και από πάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, δεν είναι το χρέος αλλά η έλλειψη παραγωγικής βάσης.

Για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης δήλωσε ότι το τσουνάμι φοροεπιδρομών φέρνει αντίστροφα αποτελέσματα στο δημόσιο έλλειμμα.

«Δεν είναι εφαρμόσιμο το σχέδιο για να συμπράξουμε. Πώς μπορούμε να συμπράξουμε σε ένα λάθος σχέδιο;» διερωτήθηκε απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τίποτε ακόμη και όταν μπορούσε και έχει χάσει αξιοπιστία» πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.Ερωτηθείς για το τι λέει η ΝΔ στην τρόικα, ανέφερε ότι «τους λέμε ότι εκεί που ανεβάσατε τους φορολογικούς συντελεστές πετύχατε μείωση φορολογικών εσόδων»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved