ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Ένα βήμα πριν από την αυτογελοιοποίηση η ΝΔ

Κυβερνητικές πηγές: Ένα βήμα πριν από την αυτογελοιοποίηση η ΝΔ

Κυβερνητικές πηγές | Ειδήσεις: Αρνητικά σχολιάζουν την Πέμπτη (25/01/2018) κυβερνητικές πηγές τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, ο οποίος χαρακτήρισε παράθυρο ευκαιρίας τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τη γείτονα.

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης δέσμευσε το κόμμα του σε μία ανεύθυνη και καιροσκοπική "μη στάση" σχετικά με το ονοματολογικό των Σκοπίων, προκειμένου να "χαϊδέψει" την ακροδεξιά εθνικιστική πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου και προσθέτουν ότι «δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες και αυτή η στρατηγική ήδη “μπάζει νερά”».

«Ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαρακτήρισε σήμερα ως "παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ζητήματος" τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «Περιμένουμε με ενδιαφέρον αν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ένα ακόμα βήμα προς την αυτογελοιοποίηση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις