Κακός χαμός στη Βουλή: «Σκάσε ρε τσόκαρο!» - «Κάτσε κάτω ρε γελοίε!»

Προϋπολογισμός | Ειδήσεις: Άγρια αντιπαράθεση με αγοραίες…

Κυβερνητικές πηγές: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας

Ικανοποίηση εκφράζουν την Τετάρτη (12/12/2018) κυβερνητικές πηγές…

Άγρια κόντρα - Μαξίμου: «Θρασύδειλος ο Μητσοτάκης» - ΝΔ: «Ο πανικός σας προκαλεί θυμηδία»

Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας…

Κοινωνικό μέρισμα 2018 - Ανατροπή στις ημερομηνίες πληρωμών: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Κοινωνικό μέρισμα: Λίγο νωρίτερα η πρώτη πληρωμή…

Εντόπισαν τον κρατούμενο που βιντεοσκόπησε τον ξυλοδαρμό του 19χρονου - 12 οι κατηγορούμενοι

Στην Εισαγγελία υπεβλήθη η δικογραφία που σχηματίστηκε…

Γεννηματά για Σκόπια: Κανείς να μην προεξοφλεί την τελική μας στάση

Γεννηματά για Σκόπια: Κανείς να μην προεξοφλεί την τελική μας στάση

Με σκληρή γλώσσα και μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, τόσο στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής όσο και την κυβέρνηση, τοποθετήθηκε η Φώφη Γεννηματά για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, διαμηνύοντας ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση, που θα καθοριστεί με αίσθημα ευθύνης κι όχι με μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά αξιοποιώντας το σύνολο της πρότασης που θα φέρει η κυβέρνηση επισήμως», σημείωσε χαρακτηριστικά από τη Βουλή, ενόψει  και της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό το Σάββατο (27/1).

Η συγκεκριμένη αναφορά της κ. Γεννηματα ερμηνεύθηκε από πολλούς ως ενδεχόμενη απάντηση και προς τον επικεφαλής του Ποταμιού και συνοδοιπόρο της στο Κίνημα Αλλαγής, Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι ακόμα κι αν οι ΑΝΕΛ διαφοροποιηθούν, Το Ποτάμι θα υπερψηφίσει οποιαδήποτε λύση είναι επωφελής για τα εθνικά μας συμφέροντα, και ταυτόχρονα θα απαλείφει αλυτρωτικές διεκδικήσεις από την πλευρά των Σκοπίων.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας αμφότερους για επιχείρηση διχασμού της κοινωνίας και ταυτόχρονα τη μεν πρώτη για διγλωσσία που υπονομεύει μία αποτελεσματική λύση, τον δε κ. Μητσοτάκη για «ακροδεξιά στροφή» που δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

«Καθίσταται επιβεβλημένη η αναζήτηση μιας εθνικά επωφελούς λύσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμείς δίνουμε λευκή επιταγή για οποιαδήποτε δήθεν λύση. Το ζητούμενο είναι μία ολοκληρωμένη λύση που θα περιλαμβάνει το σύνολο των εγγυήσεων, που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού και καταστρατήγησης της ουσίας όσων θα συμφωνηθούν», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, καταδεικνύοντας ότι τηρεί στάση αναμονής για να καθορίσει τη στάση της.