ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό - Τζανακόπουλος: Erga omnes ονομασία και αναθεώρηση του Συντάγματος η θέση της Ελλάδας

Σκοπιανό - Τζανακόπουλος: Erga omnes ονομασία και αναθεώρηση του Συντάγματος η θέση της Ελλάδας

«Η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών συνεχίζουν την μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης» , υπογράμμισε τη Δευτέρα (16/0/2018) ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως στην διαπραγμάτευση αυτή η κυβέρνηση εστίασε σε δύο κυρίως ζητήματα. «Πρώτον την σύνθετη ονομασία και δεύτερον την ισχύ της ονομασίας έναντι όλων πράγμα που προϋποθέτει τη σχετική συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα. Η συμφωνία για να είναι δίκαιη και βιώσιμη πρέπει να καλύπτει αυτές τις δύο προϋποθέσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση της γέφυρας και αναμένει από τα Σκόπια να καλύψουν κι εκείνα το απαιτούμενο έδαφος. Δεν πρέπει να αφήσουμε το παράθυρο ευκαιρίας για λύση που έχει δημιουργηθεί να πάει χαμένο», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Τόνισε, παράλληλα ότι «αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης, τόσο στη γείτονα όσο και στη χώρα μας», ενώ επέκρινε τη ΝΔ, καλώντας τη «να αφήσει στην άκρη τα μικροπολιτικά παιχνίδια», σημειώνοντας ότι «έχει πολιτικό χρέος να στηρίξει την εθνική γραμμή».

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος για το περιστατικό στη νήσο Μικρός Ανθρωποφάς και τις προκλητικές τοποθετήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ

Αναφερόμενος στο θέμα της εξόδου της Ελλάδας από τα Μνημόνια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «έχει προεξοφληθεί ότι οδεύουμε προς μια καθαρή έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης».

Σχολίασε ότι «σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας η ΝΔ αμφισβήτησε τη δυνατότητα της χώρας να διεκδικήσει μια καθαρή έξοδο», για να τονίσει ότι «για άλλη μια φορά όμως το πολιτικό της σχέδιο αυτό κατέρρευσε υπό το βάρος της ίδιας της πραγματικότητας».

Σχετικές ειδήσεις