Χαμός στη Βουλή: Αρπάχτηκαν στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Newsroom Newsroom

Χαμός στη Βουλή: Αρπάχτηκαν στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Σε … πεδίο μάχης μετατράπηκε για άλλη μια φορά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συζητούσε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθούν ο Πάνος Καμμένος, ο φερόμενος ως μεσάζων Παπαδόπουλος και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Το κλίμα ήταν φορτισμένο από την έναρξη της συνεδρίασης και η άρνηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου να κληθούν -πέραν του υπουργού Εθνικής Άμυνας- οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, έβαλε άναψε φωτιές και οδήγησε στην αποχώρηση ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και ΚΚΕ.

«Η κλήτευση Παπαδόπουλου δεν υπάγεται στην κοινή λογική, δεν είμαστε ούτε εξεταστική, ούτε προκαταρκτική», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, προκαλώντας την έκρηξη βουλευτών της ΝΔ. Για «γελοιότητα, κωμωδία και αίσχος» μίλησε ο Μάκης Βορίδης και «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» ο Γιάννης Τραγάκης. Ιδιαίτερα οξύς υπήρξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που της καταλόγισε «σκληρές απόψεις ενός κοινοβουλευτικού αυταρχισμού».

Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί του εκρηκτικού κλίματος.

Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είναι δυνατόν να κληθεί εδώ ο κ. Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος που εσείς τον αποκαλείτε μεσάζοντα ήταν εκπρόσωπος ενός ξένου κράτους με πληρεξουσιότητα. Αμφισβητείτε εσείς εάν η πληρεξουσιότητα ήταν έγκυρη ή όχι. Αυτά τα διερευνά η Δικαιοσύνη. Εμείς εδώ δεν είμαστε εξεταστική επιτροπή για να τελειώνουμε μία και καλή. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει να εισφέρει επί των θεσμών τίποτα. Δεν είναι μάρτυρας σε εξεταστική, δεν είναι σε προκαταρκτική επιτροπή, δεν είναι τίποτα ο κ.Παπαδόπουλος.

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Δεν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε πρόσωπα επί της αιτήσεως που θα καλέσετε. Θα καλέσετε όλους όσοι αναφέρονται στην αίτηση μας. Γι’ αυτό είναι δικαίωμα μειοψηφίας, για να μην είναι υπό την αίρεση σας, για να μην το κρίνετε εσείς, για να το ασκούμε εμείς.

Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η επιτροπή θεσμών σε εξεταστική επιτροπή. Πάρτε την ευθύνη και ζητήστε εξεταστική επιτροπή όλα αυτά που λέτε είναι αυθαίρετα.

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Είναι αίτημα της πλειοψηφίας δεν μπορείτε να το αλλοιώνεται ή να το εγκρίνετε, ή θα το εφαρμόσετε όπως έχετε υποχρέωση ή παραβιάζετε ευθέως το δικαίωμα της μειοψηφίας πολύ απλά.

Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Θα θέσω σε ψηφοφορία εάν μπορούν να κλητευθούν και άλλα άτομα πέραν του υπουργού.

Π. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ (ΣΥΡΙΖΑ): Εγώ διαφωνώ και στην κλήση Καμμένου.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος απείλησε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζήτηση εφόσον κληθεί μόνο ο κ. Καμμένος

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved