ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυτιλήνη: Υπόμνημα στον Τσίπρα παρέδωσε ο Σπύρος Γαληνός - Τι ανέβασε ο πρωθυπουργός στο Twitter

Μυτιλήνη: Υπόμνημα στον Τσίπρα παρέδωσε ο Σπύρος Γαληνός - Τι ανέβασε ο πρωθυπουργός στο Twitter

Ο δήμαρχος της Μυτιλήνης, Σπύρος Γαληνός, αμέσως μετά την άφιξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο νησί, στο πλαίσιο του 14ο Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του βορείου Αιγαίου, του παρέδωσε ένα υπόμνημα με τα αιτήματά του.

Ο πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη ομιλία για τις 19:00 στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του βορείου Αιγαίου, αλλά έχει καθυστερήσει, γιατί πραγματοποιεί αυτή την ώρα σύσκεψη με τους υπουργούς αλλά και τους φορείς του νησιού.

Δείτε τι ανέβασε στο Twitter o Αλέξης Τσίπρας:

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Lesvosnews.gr, ο κ. Γαληνός στη συνέχεια θα προσέλθει στην Πλατεία Σαπφούς και θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει φορείς και συλλογικότητες της Μυτιλήνης. Ο ίδιος ενημέρωσε μάλιστα τους επτά Αντιδημάρχους του δήμου, για να δώσουν και αυτοί το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται σε δρόμους της πόλης, ενώ κεντρικά σημεία έχουν αποκλειστεί από κορδέλες και δυνάμεις της Ασφάλειας.

Η ΕΛ.ΑΣ., απαντώντας σε δημοσιεύματα που ήθελαν 17 διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται στο νησί ενημέρωσε άτυπα για το πραγματικό μέγεθος της αστυνομικής δύναμης, σημειώνοντας ότι στο νησί βρίσκονται:

  • Δύο διμοιρίες διατίθενται σε μόνιμη βάση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό
  • Άλλες τρεις μετέβησαν στις 2 Μαΐου εκ των οποίων οι δύο για αντικατάσταση των διμοιριών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό
  • Άλλες δύο διμοιρίες μετέβησαν στις 27 Απριλίου έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια.

Εξάλλου, στο νησί είναι διαθέσιμες και δύο διμοιρίες υποστήριξης από τοπικές δυνάμεις και αποσπασμένο προσωπικό για το προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις