ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου για Σκοπιανό: Δεν υπάρχει συμφωνία – Να μην βιάζεται η ΝΔ

Μαξίμου για Σκοπιανό: Δεν υπάρχει συμφωνία – Να μην βιάζεται η ΝΔ

«Κόκκινη γραμμή» παραμένει για την κυβέρνηση, το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση στο θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού, όπως καθιστά για μία ακόμη φορά σαφές το Μέγαρο Μαξίμου, συμβουλεύοντας την αντιπολίτευση να μην… βιάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι το newsbomb.gr σάς είχε ενημερώσει πως παρά τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για κατ' αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα, κυβερνητικές πηγές επέμεναν ότι η αλήθεια απέχει παρασάγγας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρεται:

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πάντοτε σαφής και καθαρή: Προϋπόθεση για τη λύση και την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι η συμφωνία για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, με ισχύ έναντι όλων, που προϋποθέτει και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η ΝΔ δε χρειάζεται να βιάζεται. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

Θα κατανοήσει σύντομα, εφόσον υπάρξει συμφωνία, πως θα χρειαστεί να ψάξει πολύ για κάποιο επιχείρημα, προκειμένου να μην την υποστηρίξει.

Το μόνο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διενεργήσει τα δέοντα, προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του Πρωθυπουργού των Σκοπίων για απάλειψη του όρου «Μακεδονία» από την ονομασία της Εκκλησίας των βορείων γειτόνων μας.

Επομένως, καλό είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης σε δύσκολα εθνικά θέματα και εν μέσω διαπραγματεύσεων να επιδεικνύουν την ελάχιστη σοβαρότητα».