Ο Τσαβούσογλου απειλεί με πόλεμο Ελλάδα και Κύπρο: «Έχουμε κι άλλη επιλογή εκτός από τη διπλωματία»

Τουρκικές προκλήσεις | Μεβλούτ Τσαβούσογλου | Ειδήσεις:…

Σεισμός Ζάκυνθος - Τσελέντης στο Newsbomb.gr: Περιμένουμε κι άλλους ισχυρούς μετασεισμούς

Σεισμός Ζάκυνθος | Άκης Τσελέντης: Απολύτως καθησυχαστικός…

Τα «πάνω - κάτω» στην κινητή τηλεφωνία: Τι αλλάζει και πώς επηρεάζεται η «τσέπη» μας

Κινητή τηλεφωνία | Κινητά τηλέφωνα | Ειδήσεις:…

Black Friday 2018: Αυτά είναι τα καταστήματα που θα έχουν προσφορές έως 80%

Black Friday: Η «Μαύρη Παρασκευή» έρχεται στην Ελλάδα…

Ώρα μηδέν για τις συντάξεις: Σήμερα το EuroWorking Group

Πολλή δουλειά περιμένει σήμερα στις Βρυξέλλες όσους…

Παππάς στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Στόχος μας η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Παππάς στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Στόχος μας η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Νίκος Παππάς | ΟΟΣΑ: Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ, που ολοκληρώνεται την Πέμπτη (31/05), στο Παρίσι. 

Κατά την παρέμβασή του στη θεματική συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, όπου τα μέλη του Οργανισμού εξέφρασαν τις απόψεις τους για την προκλήσεις και τις ευκαιρίες της νέας εποχής, τόνισε: «Είναι γεγονός ότι συγκλίνουμε σε πολιτικές που βελτιώνουν τις ζωές όλων των πολιτών. Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από τη Δίκαιη Ψηφιακή Ανάπτυξη, που σημαίνει ότι εφαρμόζουμε τις πολιτικές εκείνες οι οποίες εξασφαλίζουν σε όλους τους πολίτες την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και στα δίκτυα νέας γενιάς, ώστε να απολαμβάνουν όλοι τα οφέλη της νέας εποχής.

Οφείλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στους ιδιώτες επενδυτές ότι τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα εθνικά κονδύλια θα επενδύονται αποκλειστικά και μόνο στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής με μακροχρόνια οφέλη για όλα τα μέλη των κοινωνιών μας.

Βασικός μας στόχος πρέπει να είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ώστε να περιορίσουμε και να αμβλύνουμε τις μεγάλες ανισότητες. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να συγκλίνουν όλες οι πολιτικές πλευρές και να αποτελεί προτεραιότητα για τους μεγάλους διεθνείς Οργανισμούς και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Νωρίτερα, ο κ. Παππάς, συμμετείχε στην παρουσίαση-συζήτηση επί του «στρατηγικού προσανατολισμού» του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ενώ παρακολούθησε την ομιλία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

PHOTO GALLERY