ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ζητώ ποινική δίωξη κατά Μπαρμπαρούση και Χρυσής Αυγής

Καμμένος: Ζητώ ποινική δίωξη κατά Μπαρμπαρούση και Χρυσής Αυγής

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής ζήτησε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ζήτησε, επίσης, από τη Βουλή να εγκρίνει την «άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή για να μπορέσει να εφαρμόσει η δικαιοσύνη τους νόμους».

«Να θυμίσω ότι σε αυτή την αίθουσα εκλήθη η ηγεσία του Στρατού να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον ΠτΔ και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΧΑ διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα. Τα στελέχη του Στρατού ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το Πολίτευμα της χώρας, προστατεύουν τη Δημοκρατία, δεν μπορούν να καλούνται να καταλύσουν το πολίτευμα», είπε ο κ. Καμμένος.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι ο Στρατός δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιους είδους εκκλήσεις. Τέτοιες πράξεις οδήγησαν σε απώλεια ελληνικού εδάφους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του ποινικού κώδικα του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη εσχάτης προδοσίας και του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη προπαρασκευαστικής κατάλυσης του Πολιτεύματος. Ζητώ να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Μπαρμπαρούση και κατά της ΧΑ και να γίνει άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το Πολίτευμα της χώρας και με το Στρατό. Την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς αναφέρουμε το αίτημα ή να υπάρξει ανάκληση εκ μέρους της ΧΑ που διέπραξε το έγκλημα . Δεν πρέπει να αφήνονται σκιές κατά του στρατεύματος».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σε μια πρωτοφανή πρόκληση, κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Σχετικές ειδήσεις