ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Βούτσης: Κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα (vid)

Νίκος Βούτσης: Κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα (vid)

Νίκος Βούτσης | Βουλή: Την εντονότατη αντίδραση του προέδρου της Βουλής προκάλεσε το πρωί της Παρασκευής (15/06/2018) η δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος, στο τέλος της τοποθέτησής του επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, καλώντας, ουσιαστικά, σε πρόκληση στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Νίκου Βούτση

«Ο ομιλητής έφτασε στα όρια της πατριδοκαπηλίας. Το ζήτημα είναι ότι σήμερα στο Κοινοβούλιο έπεσαν οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή – Λαϊκός Σύνδεσμος ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και μάλιστα με την επίνευση της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής», είπε ο κ. Βούτσης.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές. Βρισκόμαστε ενώπιον μίας κλιμάκωσης, η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη, σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει σε ελάχιστους, ενδεχόμενα θύλακες ή πρόσωπα, μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ταραχή».

«Είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και βεβαίως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς την Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα εισηγηθώ να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση των προέδρων για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών μέσα σε αυτή τη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι που να λήξει η αυριανή διαδικασία», υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης.

Διαβάστε σχετικά:

LIVE Βουλή: Ο Μπαρμπαρούσης καλεί σε πραξικόπημα- Έξαλλος ο Νίκος Βούτσης

Σχετικές ειδήσεις