ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάιατ: «Ισχυρή η υποστήριξη της κυβέρνησης Τραμπ στην πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας»

Πάιατ: «Ισχυρή η υποστήριξη της κυβέρνησης Τραμπ στην πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας»

Το ξεκάθαρο μήνυμα της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα μετέφερε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.

Δείπνο, με το οποίο άρχισε το Greek Investment Roadshow 2018, διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας018.

Στο δείπνο παρακάθισαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων και οικονομικοί παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε: «Ένας από τους λόγους που βρισκόμαστε εδώ, είναι να συζητήσουμε μαζί σας πως μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα προς αμοιβαίο όφελος. Έχω για σας ένα απλό μήνυμα. Η παρουσία μου εδώ αντανακλά την ισχυρή υποστήριξη της κυβέρνησης Τραμπ στην πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη δέσμευση να εργαστούμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να δούμε πως αυτή θα είναι η χρονιά στην οποία η Ελλάδα θα αναδυθεί ως φυσιολογική οικονομία της Ευρωζώνης».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις της χρονιάς που πέρασε, σημείωσε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, καθώς και τη σημαντική διεύρυνση της σχέσης Ηνωμένων Πολιτειών - Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της πολύ σημαντικής συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, κατά την οποία η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου, «ο οποίος στοχεύει στην αναβάθμιση της διμερούς μας σχέσης, σε όλο το ευρύ φάσμα που συμπεριλαμβάνει τις οικονομικές επενδύσεις και επιχειρηματικές σχέσεις, την ενεργειακή μας σχέση, την στρατιωτική σχέση, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την συνεργασία μας για να οικοδομήσουμε μια περισσότερο ασφαλή και ευημερούσα Ευρώπη».

Ο Αμερικανός πρέσβης ξεκαθάρισε ότι αυτά δεν είναι απλώς μία ρητορική από μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά «η αντανάκλαση της απόφασης που έχει λάβει για τη σημασία της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, και την σημασία της επιτυχίας της Ελλάδας για την ευρύτερη ατζέντα μας στην Ευρώπη. Θα μας ακούσετε να μιλάμε αρκετά γι' αυτά, από τώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Πάιατ ανέφερε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπορ Ρος θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη ΔΕΘ και τόνισε τη σημασία της εξαιρετικά υποσχόμενης αυτής στιγμής για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

«Η αποστολή μου εδώ στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα είναι να διασφαλίσω ότι η επιχειρηματική και εμπορικές σχέση και οι επενδύσεις θα συμβαδίζουν με όσα προσπαθούμε να επιτύχουμε σε πολιτικό επίπεδο» κατέληξε ο Αμερικανός πρέσβης.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

«Βουλιάζει» η Αθήνα από τα σκουπίδια

Καιρός: Χωρίς τέλος η επέλαση του «Μίνωα» - Και η Τρίτη με χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες

Σχετικές ειδήσεις