ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάιατ: Ψηλά στην ατζέντα των ΗΠΑ το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (vid)

Πάιατ: Ψηλά στην ατζέντα των ΗΠΑ το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (vid)

Έλληνες στρατιωτικοί | Τζέφρι Πάιατ: Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, επαναβεβαίωσε την Τετάρτη (04/07/2018) τη στάση της Ουάσινγκτον για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν έγκλειστοι εδώ και πάνω από 125 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Πάιατ επισήμανε ότι η τύχη των δύο στρατιωτικών, του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη αλλά και του ΕΠ.ΟΠ. λοχία Δημήτρη Κουκλατζή αποτελεί μείζον ζήτημα για τις ΗΠΑ.

«Κρατάμε στην πρώτη γραμμή το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς όπως και το ζήτημα του πάστορα Μπράνσον», δήλωσε ο κ. Πάιατ.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι «είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη στενή συνεργασία με τους Έλληνες συμμάχους μας, καθώς διαβαίνουμε μαζί μια διαδικασία που θα έχει προφανώς προκλήσεις. Ο χρόνος θα δείξει τι θα πάρουμε από την Άγκυρα μετά από αυτές τις εκλογές».

Διαβάστε σχετικά:

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο πρέσβης των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι η συμφωνία των Πρεσπών συνιστά ένα δύσκολο θέμα που προκαλεί αντιδράσεις στην Ελλάδα.

Ωστόσο ο ίδιο σημείωσε πως θα πρέπει και οι δύο πλευρές να καταλάβουν τις ωφέλειες που πηγάζουν από τη συμφωνία και συμπλήρωσε πως «τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να εφαρμοστεί η συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων και των δύσκολων βημάτων που καλούνται να υλοποιήσουν τα Σκόπια».

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης: