Αχτσιόγλου: Ανησυχητικό ότι η μέρα έχει άλλες 12 ώρες και η ΝΔ δεν έχει ακόμα μιλήσει γι’ αυτές

Newsbomb

«Πυρά» κατά του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και την πολιτική της, με αφορμή δήλωσή του για το 12ωρο εργασίας που ψήφισε η Αυστρία, εξαπέλυσε το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας δήλωση του κ. Κυρανάκη, κάνει λόγο για εμμονή της ΝΔ στο μοντέλο της φτηνής και ελαστικής εργασίας, «η οποία δεν κρύβεται».

Όπως αναφέρει, δε, το υπ. Εργασίας στην ανακοίνωση του «μετά τον κ. Μητσοτάκη, που χαρακτήρισε το 8ωρο ξεπερασμένο, ήρθε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τη θέση του κόμματός του, εκφράζοντας δημόσια το θαυμασμό του για το 12ωρο εργασίας που ψήφισε η κυβέρνηση της Αυστρίας.

«Σε αυτή τη δήλωση αποτυπώνεται γλαφυρά το μέλλον που οραματίζεται η ΝΔ για την αγορά εργασίας», συνεχίζει το υπουργείο.

Επίσης, όπως συμπληρώνει χαρακτηριστικά, «η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που μείωσε με νόμο τον κατώτατο μισθό, κατάργησε το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αντιτίθεται στην επαναφορά της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και στην υπερίσχυσή τους έναντι των ατομικών και επιχειρησιακών», ενώ «συνεχίζει να ξεδιπλώνει τις ακραία νεοφιλελεύθερες αρετές του».

Και καταλήγει η ανακοίνωση με σκωπτικό ύφος: «Το ανησυχητικό είναι ότι η μέρα έχει άλλες 12 ώρες και η ΝΔ δεν έχει ακόμα μιλήσει γι' αυτές. Το καθησυχαστικό είναι ότι η ΝΔ δεν είναι κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κυρανάκης επιχείρησε να εγκαλέσει την αρμόδια υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, για την ανεργία των νέων, φέρνοντας ως παράδειγμα την Αυστρία.

«Στην Αυστρία τουλάχιστον πληρώνονται το 12ωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προτάσσοντας το… θετικό, αντί να το καταγγείλει το απάνθρωπο μέτρο.

Η αποστροφή αυτή έρχεται σε συνέχεια των όσων έχει πει ο κ. Μητσοτάκης περί «ξεπερασμένου κλασσικού 8ώρου», της αντίθεσής του στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως «ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς» και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναβεβαιώνοντας την αποστροφή της ΝΔ για την επαναφορά της κανονικότητας στην αγορά εργασίας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved