Στη διάθεση του Παπανδρέου οι παραιτήσεις των υπουργών

Newsbomb

Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου ο απερχόμενος πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε τις παραιτήσεις τω υπουργών, οι οποίοι τις έθεσαν στη διάθεσή του προκειμένου να διευκολύνουν τις διαδικασίες συγκρότησης της νέας μεταβατικής κυβέρνησης.

Οι υπουργοί ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχει κλείσει το θέμα της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ηλία Μόσιαλο, ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης συνεργασίας θα αποφασιστεί σύντομα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικό δεν μίλησε κανένας υπουργός πλην του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ.Βενιζέλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό εκ μέρους όλων των υπουργών.

Υπουργός δήλωσε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τους υπουργούς του και τους είπε ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποφασιστεί ο πρωθυπουργός της νέας Κυβέρνησης.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε πάντως πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε σε ανάλυση της παγκόσμιας οικονομικής πραγματικότητας σε σχέση με τα πολιτικά συστήματα και τη Δημοκρατία.

Έκανε λόγο για ανεξέλεγκτο ρόλο των αγορών και πώς αυτές επηρεάζουν τις πολιτικές των κρατών και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη σταθερότητας και υπευθυνότητας, ότι ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να βγει η χώρα από την κρίση και ότι όλοι τώρα αντιλαμβάνονται τη σημασία της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι δεν πάμε για ιδανική λύση αλλά για το καλύτερο δυνατό και ότι "και η ΝΔ και εμείς έχουμε κόκκινες γραμμές".

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved