Βίντεο - ντοκουμέντο από την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στα ΜΑΤ στην Καισαριανή

Περίπου είκοσι άτομα επιτέθηκαν το απόγευμα της…

Ντύθηκε στα «λευκά» η Πάρνηθα - Συνεχίζεται η χιονόπτωση (vid& pics)

Μπορεί να μην είναι το πρώτο χιόνι…

ΕΣΡ: Σε ποιο κανάλι πέφτει «μαύρο» για μία μέρα

Τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αποφάσισαν…

Δολοφονία Ρόδος: Κάποιοι σκότωσαν τη νεαρή κοπέλα, δυο και τρεις φορές

Δολοφονία Ρόδος: Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για…

Τσίπρας στη Βουλή: Καλό κουράγιο στους βουλευτές της ΝΔ που θα ψηφίσουν «Ναι σε όλα»

Για αποκατάσταση αδικιών που γέννησε η σκληρή…

Φωτιές: Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης - Τι συζήτησε με τον Τσίπρα (pics)

Φωτιές: Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης - Τι συζήτησε με τον Τσίπρα (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έτοιμος να αναλάβει το δύσκολο έργο που του ανατέθηκε κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού, για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου για τη διαχείριση του τοπίου και την αντιμετώπιση ενδεχόμενων μεγάλων πυρκαγιών στο μέλλον, δήλωσε ο καθηγητής Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, Διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών (GFMC), που ανέλαβε επικεφαλής της σχετικής Ανεξάρτητης Επιτροπής Διερεύνησης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι είχαν μια «πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον πρωθυπουργό για το τι έγινε στην Ελλάδα και την ανάγκη να αναπτύξουμε ένα μελλοντικό σχέδιο και προτάσεις για το πώς να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε το τοπίο και τις πυρκαγιές».

Συζήτησαν την ομοιότητα της κατάστασης στην Ελλάδα με αυτήν που αντιμετωπίζουν και αλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία. Συζήτησαν για τις αλλαγές στο τοπίο, την κλιματική αλλαγή, παράμετροι που, όπως σημείωσε, επίσης επηρεάζουν τη δυναμική και τη συμπεριφορά των πυρκαγιών. Υπογράμμισε ότι «το μέλλον επιβάλλει να έχουμε μια προσέγγιση στον σχεδιασμό και τη διαχείριση του τοπίου που θα λαμβάνουν υπόψη όλες τις νέες εξελίξεις, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Πιστεύω ότι ως Επιτροπή θα έχουμε μπροστά μας ένα τεράστιο έργο».

«Ναι, νιώθω έτοιμος, αυτό συμφωνήσαμε, σήμερα ήταν η πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό», είπε προαναγγέλλοντας ότι τις προσεχείς εβδομάδες η Επιτροπή θα αρχίσει να εργάζεται και είναι ξεκάθαρο ότι θα εργαστεί με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, θα ακούσει όλες τις φωνές και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν όταν διαμορφωθεί ένα συνεκτικό σχέδιο.

Παραδέχτηκε ότι δεν θα είναι εύκολο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η φωτιά στο Μάτι και αλλού είναι μια έκφραση της πολυπλοκότητας των παραμέτρων που πρέπει να αντιμετωπιστούν». Πρόσθεσε ότι «κάποιες από αυτές τις παραμέτρους είναι πέραν του ελέγχου μας, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα και πως στο Μάτι συνέπεσαν όλα, καθώς οι πολύ δυνατοί άνεμοι δημιούργησαν μια εκρητκική κατάσταση.

Επισήμανε ότι «αυτές τις μέρες βλέπουμε παρόμοια φαινόμενα σε άλλες χώρες, οπότε ούτε εμείς οι ειδικοί είμαστε μόνοι μας αλλά και η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτό το πρόβλημα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

PHOTO GALLERY