Απαγωγή μαθητών: Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του απαγωγέα

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της απαγωγής των…

Καιρός - Απαγορευτικό απόπλου: Ποια δρομολόγια πλοίων δεν πραγματοποιούνται λόγω ισχυρών ανέμων

Καιρός: Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες…

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Έρχονται 15.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

Τον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών στη δημόσια…

To 19o συνέδριο Ιατρικής Χημείας τίμησε την οικογένεια Γιαννακόπουλου

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας…

Δημοσκόπηση Newsbomb.gr: Βαθμολογήστε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Διαδικτυακή δημοσκόπηση: Ας μιλήσουμε για το τι πιστεύετε…

ΔΕΘ-Τσίπρας σε ερώτηση του Newsbomb.gr: Μέλημά μας είναι η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

ΔΕΘ-Τσίπρας σε ερώτηση του Newsbomb.gr: Μέλημά μας είναι η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ CLAWBACK - ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

ΔΕΘ 2018: Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr και της δημοσιογράφου Ευδοκίας Μύτιλη τόνισε μεταξύ άλλων ότι στη μεταμνημονιακή Ελλάδα θα υπάρξει σταδιακη αύξηση του ορίου δαπανών για το νοσοκομειακό και το εξωνοσοκομειακό φάρμακο και επιπλεόν εχουν δρομολογηθει για πρώτη φορά διαρθρωτικά μέτρα για να πέτυχουν τον έλεγχο της ζήτησης και του κόστους. Όπως υποστήριξε, τα μέτρα αυτά θα περιορίσουν και το clawback. 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρωθυπουργός «ήδη το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τους εκπροσώπους και τους φορείς της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και κύριο μέλημά μας είναι η στήριξή της».

Ακολουθεί η ερώτηση του Newsbomb.gr και η απάντηση του πρωθυπουργού για αυτό το καίριο ζήτημα της στήριξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας:

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Πώς θα λύσετε το πρόβλημα της ανεπαρκούς φαρμακευτικής δαπάνης που μεταφράζεται σε αυξημένο clawback ,πάνω από 600 εκατ. για το 2018, εκτός των 800 εκατομμυρίων που ήδη δίνουν οι επιχειρήσεις στο rebate; Θα προχωρήσετε στη θέσπιση τριών κλειστών προϋπολογισμών εντός της φαρμακευτικής δαπάνης (α. εντός προστασίας φάρμακα, β. εκτός προστασίας και γεννόσημα, γ. φάρμακα υψηλού κόστους), ώστε να υπάρξει δικαιότερη κατανομή του clawback και να μην πλουτίζουν οι ξένες πολυεθνικές εις βάρος των ήδη ταλαιπωρημένων και αδικημένων ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Με ρωτάτε για κάτι και πολύ σωστά με ρωτάτε, δεδομενο ότι το φαρμακο ηταν στο παρελθόν μια αμαρτωλη υπόθεση και το ειδαμε με το σκάνδαλο Novartis, τις υπερτιμολογήσεις κλπ.

Βεβαίως και μας απασχολεί η στηριξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, αλλα και ο εξορθολογισμός τόσο της δημοσιας, όσο και της ατομικης δαπάνης, των ασφαλισμένων και των πολιτών.

Στη μεταμνημονιακή περιοδο θα υπάρξει σταδιακη αύξηση του ορίου δαπανών για το νοσοκομειακο και το εξωνοσοκομειακο φάρμακο και επιπλεόν εχουν δρομολογηθει για πρώτη φορά διαρθρωτικά μέτρα για να πέτυχουν τον έλεγχο της ζήτησης και του κόστους και τα μέτρα αυτά θα περιορίσουν και το clawback και η εξέλιξη αυτή θα ευνοήσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανια. Ήδη το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τους εκπροσώπους και τους φορείς της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και κύριο μέλημά μας είναι η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

 
Διαβάστε επίσης: