ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση αξίζουν μεγάλο σεβασμό

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση αξίζουν μεγάλο σεβασμό

«Μεγάλο σεβασμό» αξίζουν ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας του ΕΜΣ, «διότι τα βάρη της κρίσης ήταν μεγάλα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα στην Αθήνα την περιοδεία του στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο κ. Μάας εκφράζει ακόμη την ελπίδα να εφαρμοστεί η «ιστορική», όπως την χαρακτηρίζει, Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς «συμβάλλει στην συμφιλίωση μεταξύ των λαών και στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μάας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η Γερμανία και η Ελλάδα έχουν και πάλι έρθει πολύ πιο κοντά. Και είναι μια καλή εποχή για την Ελλάδα: Πριν από έναν μήνα η χώρα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του ΕΜΣ. Ο λαός και η κυβέρνηση αξίζουν για αυτό μεγάλο σεβασμό, διότι τα βάρη της κρίσης ήταν μεγάλα. Και για την χρονίζουσα λύση της διαμάχης για την ονομασία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων διαφαίνεται επίσης τώρα σημαντική πρόοδος. Εύχομαι από καρδιάς και ότι θα εφαρμοστεί η ιστορική συμφωνία, καθώς συμβάλλει στην συμφιλίωση μεταξύ των λαών και στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».