Χριστούγεννα 2018 - Χιόνια στην Αθήνα - Τι αποκαλύπτει μετεωρολόγος για τον καιρό στις γιορτές

Καιρός - Χιόνια στην Αθήνα: Ο αστικός…

Δραματική προειδοποίηση: «Η ανθρωπότητα κινδυνεύει, ο τρίτος Παγκόσμιος είναι πιο κοντά από ποτέ»

Προειδοποίηση σε δραματικό τόνο απηύθυνε ο αρχηγός…

Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα (16/12) τα καταστήματα

Ανοικτά είναι τα εμπορικά καταστήματα σήμερα, Κυριακή…

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν

Την πικρία του για τα «πεπραγμένα» των…

Live το 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή…

Κοτζιάς: Όποιος θέλει, ας φέρει πρόταση στη Βουλή να πέσει η κυβέρνηση...

Κοτζιάς: Όποιος θέλει, ας φέρει πρόταση στη Βουλή να πέσει η κυβέρνηση...

«Το δημοψήφισμα δεν είναι νομικός όρος της συμφωνίας», υπενθύμισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, υπογραμμίζοντας ότι το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρει πως αποτελεί απλώς μια επιλογή της κυβέρνησης Ζάεφ.

H θέση αυτή αποτελεί μια έμμεση απάντηση στα όσα έγραψε χτες σε κοινωνικά δίκτυα ο Πάνος Καμμένος, που ανέφερε ότι το 68% των πολιτών «ακύρωσε τη συμφωνία».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει με νόημα: «Όποιος θέλει, ας φέρει πρόταση στη Βουλή να πέσει η κυβέρνηση...»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε, επίσης, ότι για τα σκοπιανά πολιτικά πράγματα η συμμετοχή δεν ήταν τόσο χαμηλή όσο παρουσιάζεται. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο Ιβάνοφ εξελέγη πρόεδρος με 520.000 ψήφους, την ώρα που στο δημοψήφισμα ψήφισαν 620.000.

«Επίσης, εδώ και 20 χρόνια δεν έχει γίνει εκκαθάριση στους εκλογικούς καταλόγους των Σκοπίων, ενώ πάνω από 300.000 είναι απόδημοι» είπε ο κ. Κοτζιάς.

Ερωτηθείς εάν περίμενε το αποτέλεσμα, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως από πλευράς της κυβέρνησης των Σκοπίων υπήρχε η εκτίμηση πως η συμμετοχή στο δημοψήφισμα θα είναι ανάμεσα στο 40-45%. «Εμείς από την πλευρά μας περιμέναμε μια συμμετοχή γύρω στο 41%» είπε ο κ. Κοτζιάς, και συμπλήρωσε: «Τελικά ήταν πιο χαμηλό από αυτό».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών στα Σκόπια ο Ζόραν Ζάεφ θα κέρδιζε την εκλογική διαδικασία.

Αναφερόμενος στο πότε θα φτάσει η συμφωνία στην ελληνική βουλή, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Πρέπει να φτάσει τον Μάρτιο. Γίνεται μια μάχη για να υλοποιηθεί η συμφωνία για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί». Ωστόσο, εκτίμησε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από πλευράς των Σκοπίων, θα γίνει άμεσα η κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική πλευρά.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr