ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι Ελληνες θα τιμωρήσουν τον Τσίπρα

Μητσοτάκης: Οι Ελληνες θα τιμωρήσουν τον Τσίπρα

Την απόφαση του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο δυτικό τομέα της Β΄ Αθηνών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στο Ίλιον, ενώ παράλληλα εξέφρασε για άλλη μια φορά την πεποίθηση του ότι το κόμμα του θα είναι ο νικητής των επόμενων εθνικών εκλογών.

«Δεν τρώνε οι Έλληνες άλλο σανό. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο κ. Τσίπρας. Θα τον τιμωρήσουν στις εκλογές και θα δώσουν μία ισχυρή εντολή στην επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. να ανατάξει τον τόπο και να βάλει τη μηχανή της οικονομίας μπροστά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη συστράτευση παλιών και νέων δυνάμεων για την επίτευξη του μεγάλου στόχου που είναι «να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά», ενώ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε όποιον νομίζει ότι «τάζοντας λίγες προσλήψεις στο Δημόσιο μπορεί να εξαπατήσει τους πολίτες όταν τους έχει ξεζουμίσει τέσσερα χρόνια».

Ο πρόεδρος της Ν. Δ έθεσε τα διλήμματα που θα πρέπει να αποσαφηνίσουν οι πολίτες μέχρι τις εκλογές, αναφέροντας στο ακροατήριο τα τρία βασικότερα:

  • Με τον ερασιτεχνισμό μίας ανίκανης κυβέρνησης ή με την αποτελεσματικότητα ανθρώπων που ξέρουν πως θα πάνε τη χώρα μπροστά;
  • Με την πρόοδο ή με τη συντήρηση;
  • Με την Ελλάδα και με τους πολλούς ή με τους κάποιους, λίγους πελάτες του συστήματος, τους οποίους επιβραβεύει ο κ. Τσίπρας μέσα από μία πελατειακή λογική;».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας έχει βάλει ολόκληρη την κοινωνία απέναντί του και ο κόσμος ξέρει ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα πια στην ελληνική κοινωνία, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν αρκεί.

«Για να δημιουργηθεί πραγματικό δημιουργικό ρεύμα αλλαγής πρέπει να μιλήσουμε για το δικό μας θετικό πρόγραμμα. Για το πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, οι οποίες έρχονται μόνο με επενδύσεις. Και εμείς ξέρουμε πώς να βάλουμε μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφοράς σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα αλλά και σε όσους χρωστάνε στο δημόσιο, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για μία ενιαία ρύθμιση με 120 δόσεις. Έδωσε έμφαση στη δημόσια Παιδεία σημειώνοντας ότι η δημιουργία ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε γειτονιά θα ξεκινήσει από τη δυτική Αθήνα, αλλά και στην ασφάλεια «ως προϋπόθεση ευημερίας και ελευθερίας».

Ο Κυριακός Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα ότι η Ν. Δ ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Όταν είχαμε προειδοποιήσει για το γεγονός ότι θα δημιουργούσε αρνητικά τετελεσμένα για τη χώρα και ήταν μία συμφωνία επιζήμια έσπευσαν κάποιοι να μας χαρακτηρίσουν ως ακροδεξιούς. Είπαν ότι όσοι είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία εντάσσονται στο άκρο του πολιτικού φάσματος. Και πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Ζάεφ μίλησε για την ανάγκη να διδάσκεται δήθεν η “μακεδονική” γλώσσα στην Ελλάδα. Όταν λοιπόν είπαμε εμείς ότι δεν εκχωρούμε “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες, αυτό ακριβώς εννοούσαμε», τόνισε ο πρόεδρος τη αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αίτηση στο koinonikomerisma.gr