ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για δηλώσεις Καμμένου: «Δεν είδα, δεν άκουσα - Όλα καλά»

Τσίπρας για δηλώσεις Καμμένου: «Δεν είδα, δεν άκουσα - Όλα καλά»

Αλέξης Τσίπρας | Πάνος Καμμένος: Με μια λακωνική δήλωση που υποδηλώνει πολλά, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε την Παρασκευή (14/12/2018) από τις Βρυξέλλες τις δηλώσειςτου υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος αρχικά είχε απειλήσει με παραίτηση από την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και εν συνεχεία το μάζεψε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΝΤΡΙΜΠΛΑ» ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΟ

«Δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις του, οπότε όλα καλά», είπε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι δεν ελήφθησαν ουσιαστικές αποφάσεις σε κανένα από τα μεγάλα ζητήματα, χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολη τη συζήτηση που έγινε για τα θέματα της Ε.Ε. Συμπλήρωσε ακόμα πως υπάρχει περίπτωση οι αποφάσεις να παραπεμφθούν στις καλένδες.

Έκανε, δε, λόγο για αντιδράσεις από δυνάμεις που θέλουν λιγότερη Ευρώπη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της ανόδου της Ακροδεξιάς.

Μιλώντας για άτολμες αποφάσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο των ευρωσκεπτικιστών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό να μην βρούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας.

Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε ότι δεν μπορεί η πολιτική της Ευρώπης να τους ζητά περισσότερα και να τους δίνει λιγότερα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε για την Ελλάδα ότι υπέστη αδικία στην κατανομή των πόρων, θυμίζοντας, όπως είπε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δέχτηκε να γίνει ο υπολογισμός σύμφωνα με το ΑΕΠ προ κρίσης.

Με βάση τον επανυπολογισμό του μοντέλου, κινδυνεύει και η Ελλάδα να χάσει πόρους όπως και άλλες χώρες που χτυπήθηκαν από τη κρίση, «αυτήν την αδικία, εμείς δεν θα την δεχτούμε και φαντάζομαι και άλλες χώρες δεν θα τη δεχτούν» πρόσθεσε για την αγροτική πολιτική που σχεδιάζει η Ε.Ε.

Δείτε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:

Για το νέο σύστημα ασύλου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι φαίνεται πως κάποιες δυνάμεις επιχειρούν να μεταθέσουν τη συζήτηση για τη Συνθήκη του Δουβλίνου, και αυτό για την ελληνική κυβέρνηση κρύβει σκοπιμότητες. Η Ελλάδα ζήτησε να μην καθυστερήσει η αναθεώρηση, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως το ζήτημα θα το θέσει και στη Σύνοδο των χωρών του Νότου.

Δεν μπορεί κάθε χώρα να λύσει το πρόβλημα της μετανάστευσης μόνη της, η ευθύνη πρέπει να επιμεριστεί. Σε αυτή τη στάση θα επιμείνουμε, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Έλληνες στρατιωτικοί: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ – Ποιοι θα υποστούν συνέπειες