ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Αν φύγει ο Πάνος πάω σε ψήφο εμπιστοσύνης

Τσίπρας: Αν φύγει ο Πάνος πάω σε ψήφο εμπιστοσύνης

Στον Πάνο Καμμένο πετάει το «μπαλάκι» ο Αλέξης Τσίπρας για την πορεία της συγκυβέρνησης, σε περίπτωση που ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.  

Μάλιστα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευης του στο OPEN έκανε γνωστή την πρόσθεση του να προσφύγει «εν ευθέτω χρόνω, αλλά με συντεταγμένο τρόπο στις κάλπες», εάν απωλέσει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής (σ.σ. την απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr.

Δείτε ΕΔΩ τι έγραφε το Newsbomb.gr. στις 07/01/2019 σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα

«Οι εκλογές θα γίνουν οριστικά τον Οκτώβριο του 2019, αυτός είναι ο στόχος μου και αυτή είναι η γραμμή στην οποία κινούμαι» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός για να τονίσει λίγο αργότερα ότι όλα μπορούν να αλλάξουν από τη στάση ποιυ θα κρατήσει ο Πάνος Καμμένος.

«Κι άλλες φορές έχει διαφωνήσει ο Πάνος Καμμένος σε νομοσχέδια. Όμως σε νομοσχέδια που αφορούν σε εθνικά θέματα, ο καθένας διατηρεί το δικαίωμα της γνώμης του. Ο Πάνος Καμμένος αγαπάει αυτό που κάνει. Από το 2007 ο ίδιος είχε πει ότι θα πρέπει να κρατήσουμε τη στάση του 1992. Όμως από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός και συμπληρώνοντας πρόσθεσε:« Η διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου στο θέμα αυτό δεν γίνεται προσχηματικά. Κατέγραψε τη διαφοροποίηση του και τη στάση του. Όταν λοιπόν λέει ότι εγώ δεν πρόκειται ποτέ να ρίξω αυτή την κυβέρνηση, πιστεύω ότι δεν θα το κάνει και πως δεν ρίξει νερό στο μύλο των αντιπάλων της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση και αυτό θα του ζητήσω την Παρασκευή που θα τον συναντήσω. Κυριακή κοντή γιορτή, θα έρθει μεθαύριο στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν δεν το κάνει αυτό και διαφωνήσει μαζί μου (σ.σ. αν αποσύρει την εμπιστοσύνη του) θα μετρηθούμε στη Βουλή και όχι στα «μαρμαρένια αλώνια». Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας στο OPEN η Συμφωνία των Πρεσπων θα έρθει στην βουλή μέσα στον Ιανουάριο και εφόσον ενημερωθεί πρώτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέχεια θα κληθούν οι βουλευτές να την ψηφίσουν. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ελεεινή ψηφοθηρία» και τον προκάλεσε για ακόμη μία φορά να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ..

Αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση Novartis, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» και τόνισε πως «υπάρχουν καθυστερήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη, είναι γεγονός, αλλά ειδικά στο θέμα αυτό θα πρέπει να σταθούμε υπεράνω και να μην καλλιεργούμε ένα κλίμα καχυποψίας εναντίον των δικαστών. Είναι πλήγμα στη Δημοκρατία το κλίμα καχυποψίας στη Δικαιοσύνη».

Οσον αφορά τώρα τα σενάρια για κυβέρνηση μειοψηφίας με ψήφο ανοχής, ο κ .Τσίπρας ανέφερε: «Το Σύνταγμα είναι απολύτως σαφές σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη της Βουλής. Είναι αληθές ότι στην Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις μειοψηφίας και είναι επίσης αληθές ότι στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν είναι σύνηθες. Εάν συμβεί, λοιπόν, κάτι τέτοιο, συνταγματικό πρόβλημα δεν θα έχω σε αυτή την περίπτωση, πολιτικό πρόβλημα, όμως, θα υπάρχει. Σε αυτή την εκδοχή εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά με κριτήριο την προώθηση όλων των υποχρεώσεων και των μεταρρυθμίσεων που έχω αναλάβει να υλοποιήσω.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στον Προκόπη Παυλόπουλο, κάνοντας σαφές ότι: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τον ξαναπροτείνω για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί έχει υπερασπιστεί με σθένος και θάρρος τα εθνικά μας θέματα και είναι ένα πρόσωπο που τυγχάνει ευρείας αποδοχής από την πλευρά των Ελλήνων πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα η Μέρκελ: Όλο το πρόγραμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου - Ποιους θα δει