ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας - ένας πηδούν από το καράβι των ΑΝ.ΕΛ οι βουλευτές του κόμματος

Ένας - ένας πηδούν από το καράβι των ΑΝ.ΕΛ οι βουλευτές του κόμματος

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκονται οι ΑΝ.ΕΛ, αφού λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, οι «ύποπτοι» βουλευτές ξεκαθαρίζουν πλέον τις προθέσεις τους.

Η Έλενα Κουντουρά που δεν εμφανίστηκε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με γραπτή δήλωση της ξεκαθάρισε το τι θα κάνει στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης.

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού» αναφέρει η υπουργός Τουρισμού και τονίζει: «Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας».

Και συνεχίζοντας προσθέτει: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας».

Καταλήγοντας η Ελενα Κουντουρά δηλώνει χωρίς κανένα ενδοιασμό ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον», λέει η Ελενα Κουντουρά.

Την ίδια ώρα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που πότε δεν έκρυψε τις προθέσεις του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

«Δεν άλλαξα κόμμα, εδώ είμαι και θα είμαι μέχρι τέλους. Θα παραδώσω την έδρα μου αφού ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών», είπε χαρακτηριστικά o Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον ANT1 και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Δεν μου την έχει ζητήσει κανείς, είναι θέμα ηθικής τάξης, δικό μου».

Συνεχίζοντας ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε ότι «δεν βάζω ποτέ καμία κομματική γραμμή πάνω από το καλό της χώρας» κι απάντησε αινιγματικά στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές. «Όταν παραδώσεις την έδρα σου, είσαι απλώς πολίτης. Έχεις δώσει την έδρα πίσω στο κόμμα που βγήκες και καλά κάνεις. Ένας απλός πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει να κάνει».

Οι επόμενοι δύο

Ο επόμενος βουλευτής που αναμένεται να εγκαταλείψει το καράβι των ΑΝΕΛ είναι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Κώστας Ζουράρης.

Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και ο Πάνος Καμμένος προχωρήσει σε διαγραφές των διαφωνούντων τότε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μείνουν με τρεις βουλευτές. Ετσι θα πέσουν κάτω από το ελάχιστο όριο των πέντε βουλευτών που απαιτείται για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Ο Πάνος του... Αλέξη: Ένας άνθρωπος για όλες τις δουλειές