ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντάρτικο» Δανέλλη στο Ποτάμι: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Αντάρτικο» Δανέλλη στο Ποτάμι: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδοτεί η απόφαση του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, να στηρίξει τελικά την κυβέρνηση Τσίπρα, παρέχοντάς της ψήφο εμπιστοσύνης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος το βράδυ της Δευτέρας (14/01/2019) σε επικοινωνία του με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη (15/01/2019) στη Βουλή την απόφασή του να διαγράψει τον κ. Δανέλλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ποια θα είναι η τελική στάση του Ποταμιού στην επόμενη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Είχε προηγηθεί το «τελεσίγραφο» του επικεφαλής του κόμματος προς το βουλευτή, το απόγευμα της Δευτέρας (14/01/2019) κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θεοδωράκης είχε ξεκαθαρίσει στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του κόμματος είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση για την προωθούμενη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων ως προς το ονοματολογικό της γείτονος.

Κατά την ίδια πηγή, η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς –κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης ήθελε να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν θα επέμενε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν θα διαφοροποιείτο μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά θα δημιουργούσε νέα πολιτικά δεδομένα, όπως κι έγινε τελικά.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στο Ποτάμι παραμένει τεταμένο, καθώς ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, σε δηλώσεις του νωρίτερα στην ΕΡΑ, είχε καταστήσει σαφές πως θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της Τετάρτης, σε αντίθεση με αυτή για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ώρες, το όνομα του κ. Δανέλλη φιγουράριζε στη θέση «151» των βουλευτών που προτίθενται να παράσχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα καθώς άλλοι πέντε, εκτός των 145 του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται «σίγουροι»: Ενδεικτικά πρόκειται για τους τέσσερις εκ των ΑΝ.ΕΛ. (Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις) και την ανεξάρτητη, Κατερίνα Παπακώστα.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Σκηνοθετημένο το «διαζύγιο» Τσίπρα - Καμμένου (vid)

Κακοκαιρία: Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Δείτε πού θα χτυπήσουν (pic)

Σχετικές ειδήσεις