ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών κόντρα στη Γεννηματά

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών κόντρα στη Γεννηματά

Φαίνεται πως η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί σοβαρούς κλυδωνισμούς κι αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό σε πάρα πολλά επίπεδα - Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται διατεθειμένος να κάνει δήλωση υπέρ της Συμφωνίας τινάζοντας στον αέρα τη γραμμή του ΚΙΝ.ΑΛ. και της Φώφης Γεννηματά - Πέραν της μείζονος ενδοκυβερνητικής κρίσης, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εσωκομματικά σε όλα σχεδόν τα κόμματα

Στο ΚΙΝΑΛ που με απόφαση της Φώφης Γεννηματά (και παρά την αντίθεση όλων των άλλων μελών του Π.Σ.) έχει ταχθεί κατά της Συμφωνίας, δεν είναι λίγα τα στελέχη τα οποία διαφωνούν με αυτή την επιλογή.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο –ή κυρίως- σε στελέχη τα οποία ουσιαστικά βρίσκονται εκτός ΚΙΝΑΛ, όπως ο Γ. Ραγκούσης ή ο Ν. Μπίστης, αλλά και σε κορυφαία στελέχη με πρωτεύοντα ρόλο εκτός αυτού του πολιτικού σχηματισμού.

Είναι γνωστή η θέση της ΔΗΜΑΡ και του Θ. Θεοχαρόπουλου προσωπικά, που έχουν κατ’ αρχήν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο υπερψήφισής της.


Ίσως ακριβώς γι’ αυτό η τελευταία θέση (αν δεν αλλάξει πάλι κάτι…) της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ είναι να μην τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν θα γίνει στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία.


Γνωρίζουμε ότι κι ο Δημ. Κρεμαστινός δεν διαφωνεί με τη Συμφωνία κι αν δεν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας ίσως κι αυτός κάνει την έκπληξη.


Ωστόσο κορυφαία διαφοροποίηση απ’ την επίσημη γραμμή της Φώφης Γεννηματά είναι αυτή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.


Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου συμφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών κι αυτό το έχει δηλώσει στη Φώφη Γεννηματά.


Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο Γ. Παπανδρέου να προβεί σε δημόσια τοποθέτηση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τις επόμενες ημέρες, αν και δέχεται πιέσεις να μην το πράξει.

Στο ΚΙΝ.ΑΛ. υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για το ρόλο που παίζει ο ΓΑΠ, καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι παίζει το ρόλο του λαγού για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα.


Πάντως είναι ενδεικτικό ότι θετικός προς τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε πρόσφατα ένας εκ των στενότερων συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, ο Γ. Πεταλωτής, ενώ και πολλά άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις, με άλλες αποχωρήσεις και δημόσιες διαφοροποιήσεις…

Δείτε εδώ το άρθρο - παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις