ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης για Συμφωνία των Πρεσπών: Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί

Βούτσης για Συμφωνία των Πρεσπών: Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί
EUROKINISSI

Στην αποκάλυψη ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε σήμερα, Παρασκευή (18/01/2019) ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους εξερχόμενος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, στις αρχές της εβδομάδας η Συμφωνία των Πρεσπών θα καταθετεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία θα λάβει απόφαση - κατά πάσα πιθανότητα- με μία συνεδρίαση. Στη συνέχεια αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε δε, πως πρόθεσή του είναι να δοθεί ικανοποιητικός χρόνος για να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ήταν πολύωρη.

Το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπως ήταν αναμενόμενο, μονοπώλησε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα μέλη του οργάνου δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός πως προς ώρας δεν μπορούν με βεβαιότητα να μετρήσουν εκείνους που θα υπερψηφίσουν ενώ αναφορά έγινε και στο μέλος της κυβέρνησης Κατερίνα Παπακώστα.

Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη να αποσαφηνιστούν γκρίζα σημεία της ρηματικής διακοίνωσης όπως για παράδειγμα η αναφορά σε «Μακεδονικό Λαό» που έχει αξιοποιηθεί επικοινωνιακά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Προσοχή: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρά φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

Έχετε χρέη σε Ταμεία και Εφορία; Έρχονται οι 120 δόσεις - Ποιοι θα δουν «κούρεμα» έως 70%

Τρόμος στο Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Έγγραφο βόμβα

Αναδρομικά: «Βρέχει» χιλιάδες ευρώ - Πότε, ποιοι και πόσα θα πάρουν (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Σχετικές ειδήσεις