ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: «Πόλεμος» κυβέρνησης - ΝΔ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: «Πόλεμος» κυβέρνησης - ΝΔ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Κόκκινο» χτύπησε την Κυριακή (20/01/2019) η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

 

Με νεότερη ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου στοχοποιεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τoν ότι κρύβεται.

«Ο κ. Μητσοτάκης αφού κρύφτηκε μετά την πρόταση του πρωθυπουργού για ζωντανή τηλεμαχία ώστε να ακουστούν επιχειρήματα, εμφανίστηκε σήμερα πίσω από την ασφάλεια των στημένων δηλώσεων μπροστά στην κάμερα, διαβάζοντας για ακόμη μια φορά τα ίδια τετριμμένα ψεύδη» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πόσο ανεύθυνος είναι, αφού δε διστάζει να διχάζει τους Έλληνες για να κρατά ενωμένο το κόμμα του και να επιλέγει την πατριδοκαπηλία απέναντι στην εθνική ευθύνη.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύει, επίσης, πόσο υποκριτής είναι, αφού κάνει πως δεν κατάλαβε ότι τα προσχηματικά του επιχειρήματα για εθνότητα και γλώσσα τελείωσαν οριστικά με τη διευκρινιστική δήλωση στη ρηματική διακοίνωση των γειτόνων μας.

Για άλλη μια φορά, τέλος, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος και ολισθηρός είναι ο δρόμος της συμπόρευσής του με την Ακραία δεξιά, αφού δε βρήκε ούτε μια κουβέντα για να καταδικάσει τη βίαιη επίθεση ακροδεξιών τραμπούκων που επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή και έστειλαν δεκάδες αστυνομικούς στο νοσοκομείο.

Αλλά όπως λέει και ο ποιητής, ‘’δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος ήτανε...», καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Νωρίτερα, σκληρή ήταν η απάντηση στη Νέα Δημοκρατία η οποία ζητούσε την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Η ΝΔ σήμερα δεν είδε ακροδεξιούς να επιτίθενται με πέτρες και ρόπαλα σε αστυνομικούς για να εισβάλουν στη Βουλή. Δεν είδε τους δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς», σημειωνόταν σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Δεν είδε ότι για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή έκλεψε τη παράσταση. Δεν είδε ότι ακραία στοιχεία αμαύρωσαν το συλλαλητήριο» συνέχιζε για να συμπληρώσει πως «είναι λυπηρό για τη ΝΔ και τους δημοκράτες ψηφοφόρους της, που η ηγεσία της τυφλωμένη από αντιπολιτευτικό μένος, ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής και δε βρίσκει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν».

Εξάλλου, λίγες ώρες νωρίτερα η ΝΔ είχε ζητήσει την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα, με αφορμή τα επεισόδια στο Σύνταγμα και την αντίδραση της Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ είχε κάνει εκ νέου λόγο για «κυβέρνηση - κουρελού του κ. Τσίπρα που έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο».

«Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλη Αποστολάκη, από πότε τα «βατράχια» υπογράφουν κουρελόχαρτα;

Σχετικές ειδήσεις