ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία των Πρεσπών: Η Νέα Δημοκρατία κάνει πίσω στην πρόταση δυσπιστίας

Συμφωνία των Πρεσπών: Η Νέα Δημοκρατία κάνει πίσω στην πρόταση δυσπιστίας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στην απόφαση να μην καταθέσει τελικά πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.

«Ντρίμπλα» Μητσοτάκη, καθώς πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν ότι δεν θα προχωρήσει τελικά σε αιφνιδιαστική πρόταση δυσπιστίας.

Από το πρωί της Τετάρτης, πληροφορίες ανέφεραν ότι το βράδυ της Πέμπτης, λίγο πριν ο Νίκος Βούτσης ξεκινήσει την ψηφοφορία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κατέθετε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να έπαιρνε παράταση.

Όλα αυτά όμως άλλαξαν. Το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι βασίζεται σε τέσσερα σημεία, που κάνουν το κόμμα να αλλάξει ρότα ενόψει της ψηφοφορίας για την Συμφωνία των Πρεσπών, που πλέον έχει «κλειδώσει» για αύριο.

Αρχικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον Πάνο Καμμένο ούτε να «ξεπλύνει» τις ευθύνες του, δεδομένης της στήριξης που του έχει προσφέρει μέχρι σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί πως κυβερνά με κυβέρνηση «κουρελού».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φαίνεται ότι διαθέτει την πλειοψηφία, οπότε το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής θα είναι προεξοφλημένο. Άλλωστε μόλις την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Τέλος και ενόψει των νομοθετημάτων που έπονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να «κάψει» το χαρτί της ψήφου δυσπιστίας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η ψηφοφορία επί της συμφωνίας θα γίνει αργά το βράδυ της Πέμπτης, 24.01.2019 κι αφού θα έχει προηγηθεί μια σκληρή κοινοβουλευτική αναμέτρηση.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είναι η πρόταση δυσπιστίας και ποια διαδικασία ακολουθείται

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις