ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία των Πρεσπών: Παρέμβαση Καραμανλή – Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός

Συμφωνία των Πρεσπών: Παρέμβαση Καραμανλή – Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός
EUROKINISSI

Θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να πάρει τις επόμενες ώρες ο Κώστας Καραμανλής με γραπτή του δήλωση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, καθώς τις τελευταίες ώρες είναι έντονο το παρασκήνιο στη γαλάζια παράταξη, με φόντο την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, στην οποία τελικά δεν θα προχωρήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής θα προχωρήσει σε γραπτή παρέμβαση έπειτα από εισηγήσεις στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται, ότι η πλευρά Καραμανλή, σύμφωνα με πληροφορίες εισηγήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κάνει πρόταση δυσπιστίας για τους εξής λόγους:

• Αν την κέρδιζε ο Τσίπρας, θα παρέμενε ανενόχλητος στην εξουσία για 6 μήνες.

• Η πρόταση θα ισχυροποιούσε τον Τσίπρα επιπλέον και θα έδινε αβάντα ύπαρξης στον Πάνο Καμμένο που τόσες μέρες φωνάζει στον Μητσοτάκη να κάνει πρόταση μομφής.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Καμμένος θα εκμεταλλευόταν επικοινωνιακά τη διαδικασία και θα έκανε το δικό του σόου στην εκλογική βάση της Δεξιάς.

Αν και τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα διαμείνει τελικά γραπτή δήλωση, η οποία δεν θα είναι κατά της κυβέρνησης.

Θα είναι μάλλον διπλωματική δήλωση, η όποια θα επισημαίνει την ανάγκη ύπαρξης ομόνοιας και ενιαίας εθνικής γραμμής, ώστε η χώρα μας να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί ο Καραμανλής και όχι διχαστικά…

Ο κ. Καραμανλής έχει μείνει στην ιστορία για το veto στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ενώ είναι από τους πολιτικούς που συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία των Πρεσπών: Το θρίλερ του Μητσοτάκη με Σαμαρά – Καραμανλή για την πρόταση δυσπιστίας

Στέφανος Τσιτσιπάς εναντίον Ράφαελ Ναδάλ - Ποιο κανάλι θα μεταδώσει τον αγώνα