ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Ο Βαγγέλης Βενιζέλος «φλερτάρει» με την Προεδρία της Δημοκρατίας

Αποκλειστικό: Ο Βαγγέλης Βενιζέλος «φλερτάρει» με την Προεδρία της Δημοκρατίας
O Βαγγέλης είναι... ασυγκράτητος

Αναβρασμός στο ΚΙΝ.ΑΛ. - Μετά τις αποχωρήσεις στελεχών που φαίνεται να κινούνται προς ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες για το τι θα κάνει ο Βαγγέλης Βενιζέλος δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής - Ο Βενιζέλος σκέφτεται πολύ σοβαρά τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, επενδύοντας σε στήριξη από στελέχη της Ν.Δ.!

Η πρώτη, εύκολη, ανάγνωση της δήλωσης του Β. Βενιζέλου ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ήταν πως θέλει να είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

Άλλωστε στην Α΄ Θεσσαλονίκης δεν θα εκλεγεί, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα. Επιλέγει λοιπόν, σύμφωνα με τις αναλύσεις, τη σιγουριά (;) της πρώτης θέσης του ψηφοδελτίου Επικρατείας.


Ωστόσο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αυτή δεν είναι η αλήθεια, τουλάχιστον όλη η αλήθεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, προερχόμενες από τακτικό και έμπιστο συνομιλητή του Β. Βενιζέλου, οι φιλοδοξίες του δεν εξαντλούνται σε μια εκλογή μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Μια εκλογή που ενδεχομένως να του εξασφάλιζε –και ανάλογα με τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών- μια θέση… ίσως Προέδρου της Βουλής!


«Στο βάθος του μυαλού του», μας τόνισε ο συνομιλητής του, «είναι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας»!


Και γι’ αυτό, προσθέτει «δεν θα… στεναχωρηθεί και καθόλου ακόμα κι αν η Φώφη Γεννηματά δεν του προσφέρει την πρώτη θέση στο Επικρατείας κι επομένως βρίσκεται εκτός της επόμενης Βουλής»!


Άλλωστε και όλες οι πρόσφατες δηλώσεις και τοποθετήσεις του κατατείνουν στο να είναι… υπερκομματικές και σε ένα πλαίσιο… συνομιλητή με την Ιστορία! Κάτι που δεν ερμηνεύεται απ’ την –πανθομολογουμένως— άμετρη φιλοδοξία του…


Οι πληροφορίες μας αναφέρουν μάλιστα, πως σχετικές συζητήσεις έχουν γίνει με στελέχη της Ν.Δ.

beni.jpg
Φωτό αρχείου Eurokinissi - Σαμαράς και Βενιζέλος συζητούν, προβληματισμένοι...


Εφόσον η Ν.Δ. είναι πρώτη στις ερχόμενες εκλογές, σύμφωνα με αυτές τις συζητήσεις, μπορεί να προταθεί ο Βενιζέλος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στις αρχές του 2020. Κάτι τέτοιο θα έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι δεν θα υποστηρίξει τον Πρ. Παυλόπουλο για μια δεύτερη θητεία.


Και στη Ν.Δ. ωστόσο υπάρχουν στελέχη τα οποία δεν επιθυμούν επανεκλογή Παυλόπουλου. Όπως ο Αντ. Σαμαράς, ακόμα ο Άδ. Γεωργιάδης, ο Δημ. Σταμάτης και ορισμένοι άλλοι.


Μέσα σε αυτό το ομιχλώδες πλαίσιο είναι φυσικό ένας πολιτικός με τις φιλοδοξίες του Βενιζέλου να θέλει να κατακτήσει το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, εφόσον βέβαια οι συνθήκες και οι συσχετισμοί του επιτρέψουν. Πάντως οι πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει…

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Σόρος: Τα Σκόπια, ο Τσίπρας και τα... ανταλλάγματα για τις Πρέσπες

Σχετικές ειδήσεις