ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΣΤΑ «ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ» Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Με κυβέρνηση των 145 και βουλευτές... leasing δεν θα πάει μακριά

Αλέξης Τσίπρας: Με κυβέρνηση των 145 και βουλευτές... leasing δεν θα πάει μακριά
Τσίπρας και Καμμένος σε παλαιότερη φωτογραφία, όταν ήταν... αδέρφια

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Εκλογές: Ότι και να λένε από το μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας και το «καραβάνι» του δεν μπορούν να πάνε μακριά... Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία, αφού η ουσιαστική, κοινοβουλευτική της δύναμη, αριθμεί επί της ουσίας 145 έδρες - Οι υπόλοιποι είναι με leasing - Για πόσο θα περνάει τα νομοσχέδια με πλειοψηφίες του τρόμου και με κοινοβουλευτικές αλχημείες με μετακινούμενους βουλευτές;

Δύσκολο, πολύ δύσκολο να καταφέρει να φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2019. Τραβηγμένο από τα μαλλιά... Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο παράγοντας: Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ξέρει πολλά, πάρα πολλά και ο τρόμος του μεγάρου Μαξίμου είναι μην ανοίξει το στόμα του ο Καμμένος. Τότε - λένε - όσοι γνωρίζουν - ότι ο τρόμος θα γίνει εφιάλτης.

Ήδη έχει αρχίσει να διοχετεύει πληροφορίες σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, πληροφορίες που αφορούν τόσο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και στενούς συνεργάτες του. Για την ακρίβεια ο Καμμένος ξέρει τα πάντα για όλους και το κακό για τον Τσίπρα είναι ότι ο Καμμένος δεν μπλοφάρει.

Για να το πούμε απλά: τους έχει δεμένους όλους με στοιχεία... «παλιά του τέχνη κόσκινο», που λέει ο λαός.

Παρόλα αυτά, σε μια υποτίθεται δημοκρατική χώρα δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο ιδιότυπος πολιτικός εκβιασμός μεταξύ Καμμένου και Τσίπρα.

Ως πότε ο κ. Τσίπρας θα κυβερνά με 145;

Διότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία του τόπου. Να υπάρχει κυβέρνηση που να παραμένει στην εξουσία με α λα κάρτ πλειοψηφίες βουλευτών που πηγαινοέρχονται με leasing στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Μιλάμε για πρωτοφανείς καταστάσεις.

Εν μέσω εκβιασμού θα επιχειρήσει να κάνει κουρελόχαρτο και τον κανονισμό της Βουλής, όπως έκανε και το Σύνταγμα. Κι όλα αυτά για να μην τους κρεμάσει στα μανταλάκια ο Καμμένος.

Το κακό είναι πως αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κατέληξε να είναι αποτέλεσμα εκβιασμών.

Ήταν από την αρχή προϊόν εκβιασμών και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων και πολλών άλλων συνεργατών του Τσίπρα οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος να διαρρήξει τις σχέσεις του ακόμα και με πολύ στενούς συνεργάτες του για να μην απασφαλίσει ο Καμμένος.

Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιέζει σφόδρα το Νίκο Βούτση να βρει παράθυρο κοινοβουλευτικής σωτηρίας στους ΑΝ.ΕΛ. γεγονός που φέρνει τον κ. Βούτση σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς είναι σοβαρός άνθρωπος κατά κοινή ομολογία.

Μάλιστα ο κ. Βούτσης κινδυνεύει να βρεθεί με το πολιτικό κόστος στην πλάτη του αφού όπως μαθαίνουμε η ΝΔ είναι ένα βήμα πριν από την κατάθεση μομφής εναντίον του Προέδρου της Βουλής.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα εντάξει κάποιους από τους περιφερόμενους - τυχοδιώκτες βουλευτές στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αυξήσει την κοινοβουλευτική του ισχύ και να ξεπεράσει τους 150.

Εύκολο δεν είναι.

Θα πρέπει να δώσει... πολλά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Διότι κανείς στην Ελλάδα δεν πιστεύει ότι οι βουλευτές μετακινούνται από το ένα κόμμα στο άλλο λόγω της αγάπης τους για την Πατρίδα. Αυτό δεν το πιστεύει κανένας!

Διαβάστε επίσης:

«Κουρελόχαρτο» ο Κανονισμός της Βουλής: Τον αλλάζουν για να «σώσουν» τον Καμμένο

Αποκλειστικό: Γιατί ο Βούτσης «τίναξε στον αέρα» τη συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου

Σχετικές ειδήσεις