ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σβήνει το καντήλι» των ΑΝΕΛ: «Όχι» Λαζαρίδη και Δ. Καμμένου σε επιστροφή στο κόμμα

«Σβήνει το καντήλι» των ΑΝΕΛ: «Όχι» Λαζαρίδη και Δ. Καμμένου σε επιστροφή στο κόμμα

Οι «άσωτοι υιοι» αρνούνται να σώσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ - Σε λίγες ώρες διαλύονται και επίσημα - «Να φοβάστε τον Καμμένο» διαμηνύει ο Κατσίκης

Αν ο Πάνος Καμμένος γνώριζε τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθούσαν, όταν χόρευε στα μπουζούκια το γνωστό λαϊκό άσμα «απ' τα ψηλά στα χαμηλά και απ' τα πολλά στα λίγα», τότε θα έκανε παραγγελιά και άλλα γνωστά τραγούδια όπως το «με προδώσαν οι φίλοι μου» ή το «η ζωή εδώ τελειώνει, σβήνει το καντήλι μου».

Σε ποιους θα τα αφιέρωνε; Στο ίδιο του το κόμμα και στους πρώην «συντρόφους» του.

Οι εξελίξεις στους ΑΝΕΛ είναι καταιγιστικές. Το κόμμα που μέχρι πριν λίγο καιρό συγκυβερνούσε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα μετράει αντίστροφα για την διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η απόφαση του προέδρου της Βουλής να υιοθετήσει τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, που έκρινε ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν προκειμένω των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αν δεν διαθέτουν 5 βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα, έκαψε τα... όνειρα του Πάνου Καμμένου για σωτηρία του κόμματος στη Βουλή.

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, βλέποντας ότι δεν υπάρχει λύση μέσω του Κανονισμού της Βουλής, αποφάσισε να μην διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο το πρωί της Παρασκευής και να δώσει παράταση μέχρι το βράδυ. Ο λόγος; Αφενός για να μιλήσει στην Ολομέλεια ως πολιτικός αρχηγός και αφετέρου για να ζητήσει από τους «άσωτους υιους» να επιστρέψουν.

Ποιοι είναι αυτοί; Ο Δημήτρης Καμμένος, ο Γιώργος Λαζαρίδης και ο Νίκος Νικολόπουλος.

Άρχισε λοιπόν να... βολιδοσκοπεί τις προθέσεις τους.

«Παιδιά γύρισα σελίδα. Δεν μπορώ να επιστρέψω», είπε στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι μηχανικός. Κι εμείς οι μηχανικοί όταν αποφασίζουμε να γυρίσουμε σελίδα τη διαβάζουμε πολύ καλά γιατί μετά δεν έχει επιστροφή».

Αρνητικός εμφανίζεται και ο Δημήτρης Καμμένος που απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστροφής του. «Το έχω πει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής, ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γυρίσω στους ΑΝΕΛ», είπε.

Ο Νίκος Νικολόπουλος επίσης, απορρίπτει το ενδεχόμενο επιστροφής του, καθώς ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων. Ο ίδιος μάλιστα πήγε το μεσημέρι της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ και κατήγγειλε εκβιασμό.

«Να φοβάστε τον Καμμένο»

Εξαπάτηση των ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Κατσίκης και προειδοποίησε τους βουλευτές να φοβούνται τις αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου.

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια, ο κ. Κατσίκης είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα πρέπει να φοβούνται τις απρόβλεπτες αντιδράσεις του δεδομένου, γιατί σαν δεδομένους μας θεωρούσαν». Δικαιολογήθηκε δε, χαρακτηρίζοντας ως «αναμενόμενη την αντίδραση στην εξαπάτησή μας».

Υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ ήθελαν την επιστροφή στην κανονικότητα, το τέλος των μνημονίων και την πάταξη της διαφθοράς και έκανε λόγο για υποκρισία, παραπληροφόρηση, κυνισμό της εξουσίας, και για εθνοθυσία στον βωμό της οποίας ψηφίζεται σήμερα η ένταξη της των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Αν όσα γίνονται δεν ήταν τόσο τραγικά, θα μπορούσαν να είναι έρευνα στην ψυχιατρική επιστήμη», είπε και απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Ή μας κοροϊδεύετε, ή οι σειρήνες της εξουσίας σας έχουν προκαλέσει μερική κώφωση και ακούτε μόνο από το στενό σας κομματικό ακροατήριο. Νομίζω μας κοροϊδεύετε όλους», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Μάτι: 100 νεκροί, ένα αστείο πόρισμα και κανένας στη φυλακή