ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική θύελλα για τη συνομιλία Πολάκη με Στουρνάρα - Όλος ο διάλογος

Πολιτική θύελλα για τη συνομιλία Πολάκη με Στουρνάρα - Όλος ο διάλογος

Έντονες αντιδράσεις και αναβρασμός στο πολιτικό σκηνικό - Τι είπε ο υπουργός Υγείας στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για την υπόθεση του δανείου του από την Attica Bank.

Η συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες είδε το φως της δημοσιότητας, με τον Παύλο Πολάκη να επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα documentonews.gr.

Αναλυτικά η συνομιλία Πολάκη - Στουρνάρα:

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Στουρνάρας;

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, ο ίδιος.

Π: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.

Σ: Γεια σας τι κάνετε;

Π: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.

Σ: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι

Π: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.

Σ: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση.

Π: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.

1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,

2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,

3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,

4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.

Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο.

Σ: Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουν διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε.

Π: Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;

Σ: Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω.

Π: Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…

Σ: Μπα, όλοι δικοί μου είναι.

Π: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;

Σ: Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν.

Π: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.

Σ: Μάλιστα, καλά.

Π: Καλό απόγευμα.

Σ: Καλό απόγευμα.

Όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύννομη με τους κανόνες που ισχύουν στην Attica Bank ήταν η χορήγηση των δύο δανείων προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Πηγές της Attica Bank, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στην ΤτΕ κλήθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης και Ιωάννης Τσακιράκης και δόθηκαν εξηγήσεις για την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, διαπιστώθηκε ότι η χρηματοδότηση ήταν νόμιμη, έγινε σύμφωνα με τους κανόνες της Attica Bank και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Διαβάστε επίσης:

Την ενοχή του Ανδρέα Μαρτίνη για τα «κερασμένα νοσήλια» ζήτησε ο εισαγγελέας

Σχετικές ειδήσεις