ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην αποκάλυψη του Newsbomb.gr

Τι απαντά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην αποκάλυψη του Newsbomb.gr

Με γραπτή του δήλωση ο κ. Μιλτιάδης Βερβιτσιώτης παραδέχεται ότι ήταν μέτοχος της εξωχώριας εταιρείας προσθέτοντας ωστόσο ότι το δημοσίευμα περιέχει ανακρίβειες.

Υπενθυμίζεται ότι το Newsbomb.gr αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης (12/03) μια πολύ θολή υπόθεση που αφορά όχι μόνο τον κ. Βαρβιτσιώτη, αλλά και ολόκληρη τη «γαλάζια» παράταξη η οποία έρχεται με τον αέρα της αλλαγής...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση - απάντηση Βαρβιτσιώτη στο Newsbomb.gr:

«Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που περιλαμβάνονται στο δήθεν αποκαλυπτικό δημοσίευμα του διαδικτυακού ΜΜΕ με το διακριτικό τίτλο «NEWSBOMB.GR» με ημερομηνία 12/3/2019, και προς αποκατάσταση της πλήρους αληθείας δηλώνω τα εξής:

Η υπεράκτια εταιρεία «SANIBEL ESTATES LTD» συστάθηκε το έτος 1998, με καταστατική έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, σύμφωνα με τους νόμους της Λιβερίας περί «εμπορικών εταιρειών». Υπήρξα και εγώ μέτοχος της εν λόγω εταιρίας, μαζί με άλλα δέκα (10) φυσικά πρόσωπα. H συγκεκριμένη εταιρεία υπέβαλε έναρξη εργασιών στην Ελλάδα και έλαβε αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σημειωτέον ότι, κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν διατελούσα εκλεγμένος βουλευτής, ούτε κατείχα κάποια κυβερνητική θέση, ούτε καν ήμουν υποψήφιος βουλευτής!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνονται τα εξής:

• Στις 05/01/1999 αγοράσαμε, ως Εταιρεία, αγρούς και αγροτικές εκτάσεις στη Μύκονο συνολικής έκτασης περίπου 232.206 τ.μ.

• Στις 31/08/1999 τα πιο πάνω ακίνητα πωλήθηκαν με συμβολαιογραφική πράξη σε τεχνική εταιρεία, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Για την περαιτέρω αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνεται, επίσης, ότι:

• Κάθε εισόδημα που μου αναλογούσε ατομικά, από τις πωλήσεις των εν λόγω αγροτεμαχίων, έχει δηλωθεί στην φορολογική δήλωση που νόμιμα υπέβαλα για την οικεία οικονομική χρήση.

• Η τελευταία πράξη της εν λόγω εταιρείας ήταν στις 31/08/1999, η πώληση δηλαδή των ανωτέρω περιγραφόμενων ακινήτων. Έκτοτε η εταιρεία αυτή δεν έχει καμία δραστηριότητα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό και, μάλιστα, έχει διαγραφεί από τα μητρώα εταιρειών της Λιβερίας.

• Έχει δε υποβάλει δήλωση διακοπής των εργασιών της και στη Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, με ημερομηνία διακοπής εργασιών στις 31/08/1999, ημερομηνία κατά την οποία δεν διατελούσα εκλεγμένος βουλευτής, ούτε κατείχα κάποια κυβερνητική θέση, ούτε καν ήμουν υποψήφιος βουλευτής! Συνεπώς, εύλογα προκύπτει ότι ουδεμία παράβαση του νόμου περί εξωχώριων εταιρειών έχει συντελεσθεί!

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ψευδή και συκοφαντικά που αναφέρονται στο δημοσίευμα, επισημαίνονται τα εξής:

• Για την αγοραπωλησία επεβλήθη στον Πρόεδρο της διαλυθείσας εταιρείας ο αναλογών φόρος τον οποίον και καταβάλαμε όλοι οι μέτοχοι.

• Ήδη, από το 2010, δεν υφίσταται ουδεμία οφειλή προς το ελληνικό δημόσιο.

Με την ανωτέρω αναλυτική παράθεση γεγονότων -τα οποία είναι πέρα για πέρα αυταπόδεικτα και αληθή- είναι πλέον προφανές ότι το εν λόγω δημοσίευμα βρίθει ανακριβειών και, κατ΄επέκταση, συκοφαντιών. Είναι, επίσης, σαφές ότι όχι μόνο ο συντάκτης του, αλλά και οι ιστοσελίδες που το αναπαρήγαγαν, λειτουργούν με προφανή δόλο αποσκοπώντας να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου.

Θεμελιώδης αρχή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι η συλλογή αξιόπιστων πληροφοριών και η διακρίβωση της αλήθειας των γεγονότων, πράγμα το οποίο ουδέποτε και κατ’ ουδένα τρόπο δεν συνετελέσθη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι η πολλοστή φορά στη χώρα μας που, με επίφαση της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας, επιχειρούν ορισμένοι να πλήξουν πολιτικά πρόσωπα, να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να καθοδηγήσουν συνειδήσεις.

Η συγκεκριμένη δήθεν «αποκάλυψη», άλλωστε, έχει «χρησιμοποιηθεί» εδώ και πάνω από δέκα χρόνια από διάφορα δημοσιογραφικά «κέντρα» που μόνο στόχο είχαν να πλήξουν -και εκείνα- την τιμή και την υπόληψή μου. Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση δε η χρονική συγκυρία που επιλέξατε εσείς να ανασύρετε τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τόσο επειδή έχει παρέλθει μια ολόκληρη εικοσαετία, όσο και επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο.

Για όλα αυτά, επιφυλάσσομαι ρητά παντός νομίμου διακαιώματός μου».

Η απάντηση του Newsbomb.gr

Σεβόμαστε πλήρως το δικαίωμα του κ. Βαρβιτσιώτη να υποστηρίζει γενικά κι αόριστα ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψή του με επιχειρήματα του τύπου ότι πρόκειται για... παλιά υπόθεση.

Τον ευχαριστούμε ωστόσο αφού επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν απαντά στην ουσία της υπόθεσης:

- Τι αγοραπωλησίες έγιναν μέσω της εξωχωριας εταιρείας και γιατί τα κέρδη από αυτή την δραστηριότητα δεν αναφέρονται στα πόθεν εσχες του ως βουλευτής;

- Ποια ήταν τα κέρδη που αποκόμισε και σε ποιο πόθεν εσχες έχουν δηλωθεί;

- Γιατί ο κ. βουλευτής της ΝΔ δεν αναφέρει ποιο ήταν το αρχικό πρόστιμο από την εφορία και με ποια ρύθμιση κατάφερε να το ρίξει σε ευτελές ποσό και επι ποίας κυβέρνησης;

- Τι πρόστιμο πλήρωσε στην εφορία; Με πόσα «καθάρισε»;

Αυτά είναι ουσιώδη ερωτήματα στα οποία αρνείται να απαντήσει ο κ. Μιλτιαδης Βαρβιτσιώτης.

Ίσως να απαντήσει η επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής, όπως συμβαίνει στα σοβαρά κράτη...

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb.gr θα αποκαλύπτει το ήθος των πολιτικών και Δεξιών και Αριστερών

Σχετικές ειδήσεις