ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «γαργάλημα» των εκλογών και τα νέα σενάρια

Το «γαργάλημα» των εκλογών και τα νέα σενάρια
Καταλυτική ημερομηνία η 26η Μαϊου, όπου θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές / Πηγή: Eurokinissi

Δεν χάνουν ευκαιρία ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να διατηρήσουν σε υψηλούς τόνους την αντιπαράθεση η οποία περιλαμβάνει και προσωπικές συγκρούσεις ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη

Από το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών μέχρι τις προεκλογικές προσλήψεις στους δήμους και τις τροπολογίες που αφορούν τις δύο υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή που καταργούν το ασυμβίβαστο για τους βουλευτές, τα δύο κόμματα εντάσσουν τα κόμματα στην ατζέντα τους.

Η κυβερνητική πλειοψηφία, θέλοντας προφανώς να μην κινδυνεύσει η δεδηλωμένη της στην περίπτωση που εκλεγούν στην ευρωβουλή η κυρία Κουντουρά και ο κύριος Δανέλλης, έφερε τη συγκεκριμένη τροπολογία. Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι το βράδυ των εκλογών της 26ης Μαϊου θα είναι μια διαφορετική βραδιά που θα θέτει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ούτως η άλλως η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει ως βασικό της στόχο το βράδυ των ευρωεκλογών να διαμορφωθεί μια νέα πολιτική πραγματικότητα με το αποτέλεσμα της κάλπης. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να μην χαθεί καμία ψήφος.

Στην Πειραιώς θεωρούν πως στην περίπτωση που εκλεγούν η σημερινή υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από το Ποτάμι Σπ. Δανέλλης στην ευρωβουλή και παραιτηθούν από βουλευτές η κυβέρνηση θα χάσει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών και επομένως μέσα στον Ιούνιο θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές αν αυτές δεν γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Διαβάστε επίσης

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Τουρκία

Σχετικές ειδήσεις