ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Γεωργούλης: Η πρώτη ανάρτησή του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

Αλέξης Γεωργούλης: Η πρώτη ανάρτησή του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του
Εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής

Η δημοσίευση που έκανε ο ίδιος στα social media μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο γνωστός ηθοποιός μέσα από ένα post στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, εξήγησε όλους τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

«Έχοντας ζήσει και εργαστεί στο εξωτερικό για μεγάλο διάστημα, διαρκώς μεγάλωνε μέσα μου η απορία: Γιατί στερούμε δυνατότητες από τους εαυτούς μας; Γιατί βάζουμε όρια στα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας; Γιατί η χώρα που υπήρξε η κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού και συνεχίζει να έχει το σεβασμό όλων, υποτιμά τον εαυτό της; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά έγιναν πιο δύσκολες, συνεπεία που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας.

Τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν προς το καλύτερο. Νέες φωνές, νέα μυαλά βγήκαν στο προσκήνιο. Ένιωσα ότι πλέον υπάρχουν και στις θέσεις ευθύνης, άνθρωποι που μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες. Άνθρωποι που ξέρουν να ακούν, να συζητούν. Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο στην αρένα των κομματικών διαξιφισμών. Νιώθω ότι σήμερα η Ευρώπη έχει περισσότερο ανάγκη την Ελλάδα όσο ποτέ. Έχει ανάγκη μια ώθηση από τους ανθρώπους που στον τόπο τους η κριτική σκέψη, οι τέχνες, τα γράμματα, ο πολιτισμός, δεν ήταν απλά μια παράπλευρη δραστηριότητα. Είναι σταση ζωής. Είναι τα στοιχεία που καλλιεργούν το ανθρώπινο πνεύμα, διευρύνουν τους ορίζοντες, διαμορφώνουν μια άλλη κοσμοθεωρία που βλέπει διαρκώς προς την πρόοδο.

Στην Ευρώπη σήμερα, ακούγονται πολύ πιο δυνατά οι φωνές που αρνούνται την πρόοδο. Η Ευρώπη σήμερα φοβάται, διχάζεται, κοιτάει πίσω. Γυρίζει πολλές φορές την πλάτη στους κυνηγημένους των πολέμων, περιορίζει την ελεύθερη έκφραση, εγκλωβίζεται σε ανταγωνισμούς που αφορούν μόνο τους ισχυρούς και όχι τους πολλούς.

Η γενιά μου είναι τυχερή γιατί μεγάλωσε σε μια Ευρώπη που μας έφερε πιο κοντά. Άνθρωποι σαν εμένα, ο καθένας στον τομέα και τα ενδιαφέροντα του, είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν, να εργαστούν, να έρθουν σε επαφή με άλλες κουλτούρες μέσα στην Ευρώπη. Δε θέλουμε λοιπόν να χάσουμε αυτή την Ευρώπη. Την Ευρώπη της πολυφωνίας. Την Ευρώπη του πολιτισμού.

Δεν με ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός και οι τσακωμοί με τους ανθρώπους που εκπροσωπούν άλλα κόμματα. Σέβομαι τις απόψεις όλων. Δε νιώθω εχθρός με κανέναν. Παρά μόνο με τους εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Κάνω αυτή την επιλογή γιατί νιώθω ότι έχω και εγώ τη δυνατότητα να συμβάλω στο να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας του πολιτισμού εκεί που γίνεται η λήψη των αποφάσεων στην Ευρώπη.

Δεν είμαι πολιτικός, δεν θα γίνω ποτέ. Πιστεύω όμως ότι η πολιτική δεν είναι δουλειά των ειδικών. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκεί βρήκα ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, χωρις αγκυλωσεις, με βλέμμα καθαρό στραμμένο στον ανοιχτό ορίζοντα.

Ανθρώπους που έχουν ξεκινήσει για πρώτη φορά μια μεγάλη προσπάθεια, με το ΕΚΟΜΕ, την ουσιαστική στήριξη σε νέες παραγωγές ελλήνων και ξένων δημιουργών, το πλάνο για την ενίσχυση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και την προσέλκυση μεγάλων projects του χώρου στον τόπο μας. Πρόκειται για μια κοσμογονία που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές πολιτιστικό στερέωμα. Αυτή είναι μια προσπάθεια που θέλει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Και η Ευρωβουλή είναι ένα από αυτά. Μην ανησυχείτε...!

Δεν πρόκειται να σας βομβαρδίσω με υποσχέσεις και βαρύγδουπα λόγια. Δε θα σας τάξω λεφτά, γεφύρια και δρόμους. Αν θέλετε να ακούσετε τέτοια από μένα, απλά περάστε μια βόλτα από το Παλλάς.

Με αγάπη,

Αλέξης»

Δείτε επίσης:

Μεγαλείο ψυχής: Οι γονείς του 13χρονου ποδηλάτη δώρισαν τα όργανά του

Ηράκλειο: Θρίλερ με πτώμα άνδρα σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Σχετικές ειδήσεις