ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Γεωργούλης: Ο «εραστής δυτικών προαστίων» στην Ευρωβουλή

Αλέξης Γεωργούλης: Ο «εραστής δυτικών προαστίων» στην Ευρωβουλή
Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

H Κουμουνδούρου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων καθώς ο γνωστός ηθοποιός θα δώσει τη μάχη της Ευρωβουλής.

Με τον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη να βρίσκεται στη λίστα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τις τελευταίες υποψηφιότητες για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ο Αλέξης Γεωργούλης γεννήθηκε το 1974. Το 1993 εισήχθη στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά πάντα είχε καλλιτεχνική φλέβα. Από το 1988 ως το 1993 έκανε μαθήματα κιθάρας στο Ωδείο Λάρισας. Το 1996 ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής στο «Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης» και στο «Θέατρο των Αλλαγών», ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα φωνητικής. Το 1997 και μετά από εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, έγινε δεκτός στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος, που τότε τελούσε υπό την διεύθυνση του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου, και αποφοίτησε με άριστα.

5c8b4f6fa138a.jpg
Εδώ με την αγαπημένη του συμπρωταγωνίστρια Βίκυ Σαυροπούλου

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον «Ίασμο» συνεργάστηκε με την ομάδα χορού «Αιρέσις», συμμετέχοντας στις παραγωγές «Κάρμεν 33» (1997) και «Επιστροφή» (1998) σε σκηνοθεσία Γ. Μπαγουρδή. Έπαιξε στις τηλεοπτικές σειρές «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», «Αγγέλιασμα» και στην ταινία μικρού μήκους «Του κανενός το ρόδο» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γαλανούλη.

Το 2001 συμπρωταγωνίστησε στην πολύ επιτυχημένη κωμική τηλεοπτική σειρά «Είσαι το ταίρι μου», σε σενάριο Λευτέρη Παπαπέτρου, που τον έκανε ευρέως γνωστό. Μετά από πολλές ακόμη θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές συνεργασίες και εμφανίσεις, το 2007, συμπρωταγωνίστησε με τη Nia Vardalos και τον Richard Dreyfuss στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Mylife in Ruins» (Έρωτας αλά ελληνικά), σε σκηνοθεσία Donald Petrie, με παραγωγούς τον TomHanks και τη RitaWilson.

Εδώ σε πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση:

Το 2015 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ein Sommer In Griechenland» («Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα» / κανάλι ZDF) σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου. Από το 2016 συμμετέχει μαζί με ένα μεγάλο καστ από Έλληνες και ξένους ηθοποιούς στη βρετανική τηλεοπτική σειρά «The Durrells» σε σκηνοθεσία SteveNovember. Αυτό τον καιρό συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του Your Face Sounds Familiar στον ΑΝΤ και στην παράσταση «Ζητείται Ψεύτης», του Δημήτρη Ψαθά στο θέατρο Παλλάς, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 2014, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Λάρισας, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Με τον τηλεοπτικό του αδερφό και χρόνια φίλο του, Αλέκο Συσσοβίτη

Δείτε επίσης:

Διακοπή της δίκης για το «σχέδιο Πυθία» και τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Κίτρινα γιλέκα: Δεν πτοήθηκαν από την φωτιά στη Νοτρ Νταμ – 60.000 αστυνομικούς κατεβάζει ο Μακρόν

Σχετικές ειδήσεις