ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Σάντρα Γεράγγελου στο Newsbomb.gr:«Οι γυναίκες τα καταφέρνουμε καλύτερα στην πολιτική»

Εκλογές 2019: Σάντρα Γεράγγελου στο Newsbomb.gr:«Οι γυναίκες τα καταφέρνουμε καλύτερα στην πολιτική»

Για την απόφαση της να είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη μίλησε στο Newsbomb.gr και στη δημοσιογράφο Ευδοκία Μύτιλη η γνωστή φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου. 

Η κυρία Γεράγγελου είπε πως πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την πολιτική γιατί θέλει να αλλάξει τα πράγματα στην Περιφέρεια «δεν μπορούμε να είμαστε παρατηρητές. Υπάρχει σχέδιο και όρεξη για δουλειά απέναντι στην ανευθυνότητα και την εγκατάλειψη της Περιφέρειας» τόνισε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή της κυρίας Σάντρας Γεράγγελου:

- Πείτε μας δύο λόγια για τον εαυτό σας

Είμαι 35 ετών. Είμαι παντρεμένη και έχω μια κόρη 3 ετών. Επαγγελματικά εργάζομαι ως λογίστρια - φοροτεχνικός Α’ τάξης, ενώ παράλληλα είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Τα τελευταία 10 χρόνια διατηρώ το δικό μου λογιστικό – φοροτεχνικό γραφείο.

- Για ποιο λόγο μια νέα γυναίκα και μάλιστα εργαζόμενη μητέρα να ασχοληθεί με την πολιτική;

Εδώ και πολλά χρόνια εμείς οι γυναίκες έχουμε αποδείξει ότι όχι απλώς έχουμε θέση στην πολιτική, αλλά ότι τις περισσότερες φορές τα καταφέρνουμε… καλύτερα από τους άνδρες. Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή μου στην Αυτοδιοίκηση ως συμμετοχή στην πολιτική. Όχι τουλάχιστον με την έννοια που οι περισσότεροι πολίτες την αντιλαμβανόμαστε. Ο λόγος που με οδήγησε να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη είναι γιατί πιστεύω ότι αν θέλουμε πράγματι να αλλάξουν τα πράγματα δεν μπορούμε να είμαστε παρατηρητές. Πρέπει και εμείς, οι πολίτες, να γίνουμε μέρος αυτής της αλλαγής.

- Είστε υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής στον Νότιο Τομέα. Γιατί επιλέξατε την Περιφέρεια και συγκεκριμένα τον Συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη;

Εύκολη απάντηση. Μετά από όσα ζήσαμε στη Μάνδρα και στο Μάτι κατάλαβα ότι τα
αισθήματα θυμού και οργής που νιώσαμε όλοι οι Έλληνες, από μόνα τους δεν είναι αρκετά. Ξέρετε, ζω και εργάζομαι στην Αττική. Μεγαλώνω το παιδί μου εδώ. Ως κάτοικος και πολίτης αυτής της Περιφέρειας αποφάσισα να δράσω, όχι με στόχο να τιμωρήσω, αυτή είναι η δουλειά της δικαιοσύνης. Στόχος μου είναι να συμβάλλω ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ παρόμοιες καταστάσεις. Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφια στην Περιφέρεια. Όσον αφορά τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη, ήταν μια απόφαση που επέβαλε η λογική. Απέναντι στην ανευθυνότητα, την ανικανότητα και την εγκατάλειψη της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, χρειάζεται σχέδιο και δουλειά.

Ο Γιώργος Πατούλης έχει αποδείξει ότι πληροί και τις δύο αυτές προϋποθέσεις. Το έχει αποδείξει έμπρακτα, με έργα στον Δήμο Αμαρουσίου εδώ και πολλά χρόνια.
Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας εφόσον εκλεγείτε Περιφερειακή Σύμβουλος;
Είμαι κάτοικος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Γνωρίζω καλά ότι οι προοπτικές από την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό είναι τεράστιες. Όμως αυτή η επένδυση σήμερα κινδυνεύει. Μένει στα χαρτιά, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή. Για μένα αποτελεί προτεραιότητα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν σε αυτή την επένδυση να πάρει σάρκα και οστά. Θέλω να απελευθερώσουμε τη δυναμική της Αττικής, μέσα από επενδύσεις όπως αυτή στο παλιό αεροδρόμιο, προκειμένου να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να συγκρατήσουμε εδώ, στον τόπο μας κρίσιμο επιστημονικό προσωπικό, να δώσουμε πνοή στην τοπική οικονομία και τον τουρισμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Δεύτερος άξονας στον οποίο πρέπει να δώσουμε έμφαση είναι η επιχειρηματικότητα. Λόγω των σπουδών μου και της δουλειάς μου ξέρω καλά τι βιώνει σήμερα ένας άνθρωπος που τολμά να ανοίξει μια επιχείρηση. Γνωρίζω ότι η Περιφέρεια δεν έχει τις αρμοδιότητες να λύσει το πρόβλημα της υπερφορολόγησης και της γραφειοκρατίας του κεντρικού κράτους. Μπορεί όμως να παύσει να ορθώνει εμπόδια και να γίνει σύμμαχος της επιχειρηματικότητας μέσα από δομές, χρηματοδοτικά εργαλεία, δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει.

Όσον αφορά στο κοινωνικό πρόσημο της Περιφέρειας, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να σταθεί δίπλα στις εργαζόμενες μητέρες. Είναι οι γυναίκες που σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος καθημερινά, σε μια χώρα που κάθε άλλο παρά φιλική είναι. Από τις δομές δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, μέχρι τους παιδικούς σταθμούς με διευρυμένο ωράριο και τις κατασκηνώσεις έχω πολλές ιδέες και κυρίως πολύ όρεξη για δουλειά.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Αν θέλουμε πραγματικά πολιτική αλλαγή το ένα κόμμα που μπορεί να την εκφράσει είναι η ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση για το Δήμο Θεσσαλονίκης: Ποιος προηγείται τέσσερις μέρες πριν τις κάλπες

Σχετικές ειδήσεις