ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αιμορραγεί» το δημόσιο από τον παράνομο τζόγο

«Αιμορραγεί» το δημόσιο από τον παράνομο τζόγο

Την τεράστια «αιμορραγία» του δημόσιου ταμείου από τον παράνομο τζόγο ανέδειξε ο πρόεδρος της επιτροπής εποπτείας και ελέγχου παιγνίων Ευγένιος Γιαννακόπουλος στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι το δημόσιο δεν εισπράττει τίποτα από τα 7 δισ. ευρώ τζίρο των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον παράνομο στοιχηματισμό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Γιαννακόπουλος εξήγησε ότι πρέπει να στηθεί ένας ηλεκτρονικός έλεγχος και πως «δουλειά της επιτροπής είναι να οργανώσει τα πλαίσια μέσα στα οποία θα κινείται ο νόμιμος στοιχηματισμός, ώστε να διασφαλιστούν τα έσοδα για το δημόσιο. Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 7 δισ. τα έσοδα από νόμιμο τζόγο και άλλα 7 δισ. από παράνομο τζόγο. Το σύνολο είναι 15 δισ. από τα οποία τα 7 διαφεύγουν».

Πάντως, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι η οργάνωση των ελέγχων είναι δύσκολη διαδικασία, δήλωσε όμως αισιόδοξος και πως μέχρι τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Τέλος, ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου τυχερών παιχνιδιών είπε ότι δεν θα εποπτεύει τον ΟΠΑΠ και πως «από τις 35.000 παιγνιομηχανές, ο ΟΠΑΠ θα κρατήσει τις 16.500 και τις άλλες θα τις δημοπρατήσει ο ίδιος».