ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για κυβέρνηση «μακράς πνοής» μιλά ο υπουργός Επικρατείας

Για κυβέρνηση «μακράς πνοής» μιλά ο υπουργός Επικρατείας

Τον βίο της κυβέρνησης Παπαδήμου με την ψήφο εμπιστοσύνης επιχείρησε να συνδυάσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος ώστε να απομακρύνει το ενδεχόμενο εκλογών τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταυρόπουλος σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι « Όταν μία κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο έχει την ψήφο εμπιστοσύνης» και υπενθύμισε πως « Πουθενά στις προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών ούτε ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών».

Μπορεί ο κ. Σταυρόπουλος να μην βλέπει εκλογές, βλέπει όμως λήψη νέων μέτρων. Αναλυτικά σε σχετική ερώτηση απάντησε πως «Αν το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την λήψη νέων μέτρων, θα ληφθούν νέα μέτρα.

Ορκιστήκαμε στο Σύνταγμα ότι θα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και αυτό θα κάνουμε...».

Παράλληλα ο υπουργός προσπάθησε να καλλιεργήσει ένα κοινωνικό προφίλ για την κυβέρνηση συνεργασίας λέγοντας ότι συναντήθηκε με αντιπροσωπία αναπήρων, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πρόσθεσε «Η κυβέρνηση έχει δείξει την ευαισθησία της σε αυτό το θέμα εμπράκτως και το Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήσει την Πέμπτη τα αιτήματα τους. Η κυβέρνηση λειτουργεί ταχύτατα».