Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρατόμηση» Στύλιου από Σαμαρά

Newsbomb

Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Μήνυμα «μηδενικής ανοχής» από Σαμαρά προς τα στελέχη της κυβέρνησης

Η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά εκλαμβάνεται ως μήνυμα στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου και της ΝΔ ότι δεν θα ανεχτεί κανένα φαινόμενο αλαζονείας και καμία λάθος συμπεριφορά που θα οδηγήσει σε «ατύχημα».

Είναι προφανές πως όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές και επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες και για την συγκυβέρνηση και για την πολιτική ομαλότητα, ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να δείξει ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχτεί αντίστοιχες συμπεριφορές που θα επιφέρουν δημοσκοπικά πλήγματα στην κυβέρνηση.

Νωρίτερα, επικράτησε χαμός στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος επιτέθηκε φραστικά στην Λιάνα Κανέλλη λέγοντάς της πως τον οδηγεί να γίνει… Κασιδιάρης!

«Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη. Αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κ. Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης», είπε χαρακτηριστικά.

Στο άκουσμα αυτής της φράσης το κλίμα πυροδοτήθηκε για τα καλά με την κυρία Κανέλλη να λέει ότι θα πάει από τον πρόεδρο της Βουλής έως τον πρωθυπουργό.

«Εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σαν δε ντρέπεστε», απάντησε η κ. Κανέλλη.

Αφορμή για την ένταση ήταν επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή του ΚΚΕ, για τα προβλήματα σίτισης στα σχολεία. Η κ. Κανέλη επιτέθηκε στην καμπάνια του υπουργείου αξίας 3 εκατ. ευρώ, καταγγέλλοντας ότι θα έπρεπε τα χρήματα αυτά να δοθούν στη δημιουργία δομών στα σχολεία.

Συγγνώμη εκ μέρους του προεδρείου ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ σε ραδιοφωνική του δήλωση ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον κ. Στύλιο να επανορθώσει.