Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Ο λαός θέλει μεταρρυθμίσεις αλλά με διαφορετικό πρόσημο (vid)

Παρασκευή Βονάτσου

Από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού προκύπτει πως υπάρχει θετική αντιμετώπιση των μεταρρυθμίσεων, αλλά με διαφορετικό πρόσημο, υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, ο αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συζητήσει με τον ΟΟΣΑ τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη».

Υπερασπίστηκε πάντως τη συνεργασία της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ για τη διενέργεια μεταρρυθμίσεων.

«Ο λαός «αποφάνθηκε πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά με διαφορετικό πρόσημο και ιεραρχήσεις. Αποφάσισε πως το να πιάσεις το λαθρεμπόριο πετρελαίου και τη φοροδιαφυγή, είναι πιο σημαντικό από τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες»

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε θετικός και στην προσφυγή της κυβέρνησης στις υπηρεσίες της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard.

«Παίρνουμε συμβουλές και από τη Lazard για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το χρέος», ανέφερε ο κος Τσακαλώτος. «Βεβαίως έδωσαν συμβουλές και σε ένα προηγούμενο πρόγραμμα, αλλά ποτέ δεν είπαμε πως ξέρουμε τα πάντα. Θα υπηρετήσουν ένα διαφορετικό σχέδιο για το χρέος και τη δημιουργία ενός δημοσιονομικού χώρου ώστε να υλοποιηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στις προτεραιότητες οι οποίες θα είναι στον δικό του τομέα ευθύνης προσδιόρισε την προώθηση των εξαγωγών μέσω συντονισμού των παραγωγικών υπουργείων, την εισαγωγή καινοτομιών και τη διεύρυνση του πεδίου των διμερών σχέσεων. «
Πριν την κρίση, είχαμε ραγδαία ανάπτυξη του τομέα του software. Η οικονομική μας διπλωματία μπορεί να βασίζεται στο λάδι και την ενέργεια - αλλά γιατί να μην βασίζεται και στο software και την κοινωνική οικονομία;», είπε χαρακτηριστικά ο κος Τσακαλώτος.