Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες (video)

Newsbomb

Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, βάζοντας έτσι τέλος στην «ασυλία» των μεγαλοκαναλαρχών, που εδώ και χρόνια θησαυρίζουν εις βάρος του ελληνικού λαού, πληρώνοντας... ψίχουλα στο ελληνικό Δημόσιο, μέσω της «προσωρινής» αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε την αποτυχία του αναπτυξιακού μοντέλου με βάση τις ιδιωτικοποιήσεις, τις κοινωνικές ανισότητες, της μείωσης του κράτους και της φορολογίας.

Ανέφερε την απουσία κτηματολογίου, που έχει επισημάνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, και σχολίασε δεικτικά: «Δεν θυμάμαι ούτε μία δόση του μνημονίου που να κινδύνευσε να μην δοθεί επειδή δεν υπάρχει κτηματολόγιο».

Οι αρχές του νέου αναπτυξιακού μοντέλου, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, είναι η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, η προστασία του περιβάλλοντος όπως των αρχαιολογικών χώρων, τα αδιαπραγμάτευτα δημόσια αγαθά, η νέα ισορροπία ανάμεσα στο κράτος και τους ιδιώτες και η απάλυνση, όπως είπε, της τεράστιας «γκρίζας ζώνης» που καταλαμβάνει το χώρο ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Σταθάκης επισκόπησε μια σειρά προτεραιοτήτων για το υπουργείο του.

Αυτές είναι:

- Η προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας.

- Η διαχείριση των "κόκκινων" στεγαστικών δανείων: «Θα εισάγουμε άμεσα νόμο που θα φέρει την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας, μεταφέροντας τα δάνεια απ' τις τράπεζες σε δημόσιο φορέα διαχείρισης για το σύνολο των νοικοκυριών που βρίσκονται κοντά ή στο όριο της φτώχειας - ενώ για τα υπόλοιπα, θα υπάρξει νομοθεσία για διαμεσολάβηση» (σ.σ. πρόκειται για τον ενδιάμεσο φορέα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός).

- Η διαχείριση των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

- Ένας νέος αναπτυξιακός νόμος, που θα δώσει ισχυρά κίνητρα σε επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα με κλαδικά και γεωγραφικά κριτήρια.

- Η πλήρης μεταστροφή του θεσμικού πλαισίου για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να γίνει αποτελεσματικό.

- Η συνέχιση της απλοποίησης της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις, με κέντρα εξυπηρέτησης στο πρότυπο των ΚΕΠ.

- Η διατήρηση της αργίας της Κυριακής, με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές, (όπου το ωράριο αποφασίζεται από την τοπική κοινωνία, τον τοπικό εμπορικό σύλλογο και την Περιφέρεια).

- Μεταστροφή από τα μεγάλα έργα, στα μικρά και μεσαία αναπτυξιακά έργα, με νέους διάφανους κανόνες, «ώστε να ξέρουμε ότι τα χρήματα του Δημοσίου πάνε για τον σκοπό που ορίζονται».